www.niepelnosprawni.plStrona główna forum
forum.niepelnosprawni.pl - Nie jesteś zalogowany
Strona główna forum Regulamin i pomoc Szukaj Rejestracja Logowanie
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Komentarze do artykułów / NISKIE węglowodany, oraz INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. zdrowie !! (70263 - wyświetleń)
1 2 Poprzednia strona Następna strona  
- Autor OlimpiaROJO Dodany 2009-12-06 21:48
Nw1.
W cukrzycy podstawa to wiedza o jakości węglowodanów. Liczą się przede wszystkim tzw.
__NISKIE węglowodany, tj. takie które podnoszą poziom cukru we krwi po spożyciu do 26% wzrostu i nie nadwyrężają trzustki.

Zobacz też:
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______:  http://www.magdalirl.com.pl/
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-05-14 13:21
INDEKS  GLIKEMICZNY.

Temat: INDEKS GLIKEMICZNY. To BŁĘDY merytoryczne i NIEprawdy BIOLOGICZNE.
MM.4.
MOTTO: Pseudo metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !!

Polacy chcą być szczupli i zdrowi dlatego mówią: DOŚĆ szerzenia nieprawd i  KŁAMSTW  ze strony piewców Tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO.

Dwa niezależne ośrodki diabetologiczne oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. INDEKSIE GLKEMICZNYM, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru po spożyciu zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u POLAKÓW.

Po tych badaniach identyfikujących prawdziwe OZNACZENIE pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU.
Po drobiazgowej i pełnej ocenie SĄDU nastąpi odpowiednia FALA wniosków odszkodowawczych ze strony POLAKÓW otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal  dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, pełnego błędów merytorycznych
i NIEPRAWD biologicznych.

Wg tego IG to po czekoladzie 70% się CHUDNIE, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka WYDALA wg tej bzdurnej i nieprawdziwej teorii. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli
w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).
Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski.
Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna:  BIOLOGICZNA  N I E P R A W D A.

Np.  FRYTKI;  zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów
w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

Odpowiedź jest oczywista:  MARKETING  i  TOTALNA  BZDURA.  Takich przykładów jest  B. DUŻO.

Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i NIE jest to TRUDNE !!  

Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę;
cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce,
pt. _______: PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.  

Dlatego też piewcy tzw. IG czując się zdemaskowanymi propagatorami KŁAMSTW swoje frustracje próbują
niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową.
Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.

Notariusz kompletuje też materiały pokazujące próby dyskredytacji i oskarżania właścicielki instytutu
i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy
w internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie.
(IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU).

Zasady, teorie dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel dotyczących tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI.

Należy PIĘTNOWAĆ nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRWD czyli prostackie OSZUSTWO !!
Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU.
Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.

Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie,  dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym NAUKOWYM REŻIMOM czyli lekko, łatwo mówią PRAWDY BIOLOGICZNE, które zbadali. Warto !!

Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

Zobacz też, prawdy biologiczne; IRL KRAKÓW.
__Książka; _pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.  
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______:  http://www.magdalirl.com.pl/

Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH 
Nadrzędny - Autor Grzegorz70 Dodany 2010-05-14 15:00
Absolutnie się z Tobą nie zgodzę. Trzeba tylko drastycznie przestrzegać tej diety. Wymyslił ją Monignac.
Moja żona na takiej diecie schudła 8 kilo i czuje się rewelacyjnie. Byliśmy u wielu lekarzy i każdy zalecał tę dietę.
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-05-26 16:05
BŁĘDY  IG.
BH.41.
MOTTO: Błędy merytoryczne, czyli Indeks Glikemiczny.

CZEKOLADA GORZKA.
Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie EW. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie.

I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.

Przykład: CZEKOLADA GORZKA, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na ICH klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG = 22.

Prawda rzeczywista wygląda jednak, oto tak: cukier zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi WYSOKO poziom cukru we krwi po spożyciu, a organizm odkładając trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; mechanizm tych przemian tworzy OTYŁOŚĆ.

Dramatu dopełnia, ogromna MASA tłuszczów zawartych w czekoladzie, która odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny.
Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste.

Czekolada tak zakwalifikowana jest najlepszym przykładem na BRAK badań i kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji __NISKICH węglowodanów.

__CZEKOLADA:  to
35-40% cukru,  biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie NEGATYWNA,  bo plaga otyłości,
i cukrzycy typu 2, 40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. TRANS !! Ekspresowe tycie. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim ZDROWIU, powinna być produktem zdecydowanie  ZAKAZANYM !! 
Fabryki SMAKU działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny MARKETING, a jakże. Indianin z dżungli BRAZYLIJSKIEJ, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego ? a no bo, SMACZNIEJSZE.

Zobacz też; NISKIE węglowodany, wg: IRL KRAKÓW.
__Książka; _pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______:  http://www.magdalirl.com.pl/
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-05-26 16:06
MARCHEW.
BH.39.
MOTTO: Marchewka świeża, a marchewka gotowana wg propagatorów IG !!

Świeża marchewka wg IG = 35 jest produktem na tzw. szczuplenie i to prawda znana, ale podawanie przez speców od INDEKSU GLIKEMICZNEGO, tj. IG marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG = 85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią.
O co chodzi?: marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan, czyli cukier wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu tzn. wiązania międzycząsteczkowe, uległy by zerwaniu czyli mogłaby wówczas np. glukoza wydzielić się nieco szybciej podnosząc poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie NIE ma.

Prawda realna wygląda jednak tak: zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo NISKI; ok. 13% wzrostu.
Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili NIC, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii.

Rada jest jedna; należy od zaraz odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, NIEPRAWDZIWĄ i w najwyższym stopniu NIEREALNĄ grę; z życiem i zdrowiem zwłaszcza chorych na CUKRZYCĘ, ludzi wczytujących się w tę wirtualną teorię.
Ważne są też tzw. __NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu czyli __GLUKOZA naturalna, niezbędna dla naszego mózgu.

Zobacz też; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
__Książka; _pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______:  http://www.magdalirl.com.pl/
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-05-26 16:07
INDEKS  GLIKEMICZNY.
Tytuł: T R A G I F A R S A   dla otyłych,  i   NIELOGICZNIE   MYŚLĄCYCH !!
MM.2.
MOTTO: MICHEL  MONTIGNAC, jest; POLITOLOGIEM, nie LEKARZEM, ależ TAK !!

Podawanie tzw. Indeksu Glikemicznego w stosunku do ok. 30% produktów to zwyczajne błędy merytoryczne, nieprawdy biologiczne, lub raczej prostackie i bezczelne oszustwo wobec łaknących prawdziwej wiedzy otyłych Polaków.
Ten oszukańczy proceder jest KPINĄ z inteligencji współczesnego człowieka !! 
Propagatorzy tzw. IG najzwyczajniej przyczyniają się do wzrostu zachorowań na CUKRZYCĘ TYPU 2, również szerzenia się PLAGI OTYŁOŚCI, a nie wykonywali najprostszych nawet badań medycznych (elementarne analizy laboratoryjne) i rozpowszechniają pseudo reguły, które nijak nie odnoszą się do rzeczywistości wykreowanej na naszej planecie przez miliony lat; procesem o nazwie życie organizmów żywych. Dopiero zaznajomienie się z tabelami produktów sklasyfikowanych w oparciu o wartości liczbowe jako tzw.
__Indeks Żywieniowy tj. IŻ produktu, stanowi spójne kompendium wiedzy dającej finale rozwiązania
w zakresie zwalczania obu chorób.

Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę;
cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została zdemaskowana w książce,
pt. _______: PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.   

P. S. Naukowcy z IRL KRAKÓW, powinni przy każdej książce w całym Internecie (opinie, recenzje), w każdej księgarni w której są książki o IG wpisać komentarz pokazujący prawdy biologiczne, które zbadali, ale również powinni opisać przy każdej książce z IG, dlaczego Polacy tyją i zaczynają mieć cukrzycę, a powodem jest dostosowanie jadłospisu do tabel z tzw. Indeksem Glikemicznym, pełnych błędów merytorycznych
i NIEPRAWD biologicznych.
Wg tego IG to po czekoladzie 70% się chudnie, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala wg tej bzdurnej i nieprawdziwej teorii. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli
w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).
Przekaz  JAKO OSZUKAŃCZY PROCEDER, o tzw. indeksie glikemicznym nadaje się, aby zgłosić sprawę do PROKURATURY i to natychmiast, a nie żeby Polacy tracili zdrowie.   
Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.

Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK mówiła, powinien się zaznajomić
z tabelami tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL,
o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

Link do książki, pokazującej prawdy biologiczne pt.
Zobacz też: IRL KRAKÓW.
__Książka; _pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.  
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______:  http://www.magdalirl.com.pl/

MM.2.

Zobacz też:
TEMAT  Nr 6:  Kaloryczność, Indeks Glikemiczny: identyfikacja terminów.
___:  http://www.youtube.com/watch?v=h_LesusMsmk

Warto obejrzeć: Otyły specjalista od tzw. Indeksu Glikemicznego. Jest POLITOLOGIEM, który tak do końca nie wie o czym mówi. IG to ewidentne błędy merytoryczne oraz Nieprawdy biologiczne. Należy jednak uważnie posłuchać. Brak LOGIKI i sensownych treści widoczne są gołym okiem !!
tvn.1.     
__: http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,17678,news,,1,,kim_jest_michel_montignac,aktualnosci_detal.html
You Tube
__: http://www.youtube.com/watch?v=IfPMvUy8b5Y

MM.4.
INDEKS GLIKEMICZNY. To BŁĘDY merytoryczne i NIEprawdy BIOLOGICZNE !!
___:  http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/INDEKS-GLIKEMICZNY-To-B%C5%81%C4%98DY-merytoryczne-i-NIEprawdy-BIOLOGICZNE-12325
35. TEMAT:
INDEKS  GLIKEMICZNY.  INDEKS  ŻYWIENIOWY.  Jaki osąd ?!
___:  http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/INDEKS-GLIKEMICZNY-INDEKS-%C5%BBYWIENIOWY-Jaki-os%C4%85d-11406
70. TEMAT:
BRAWO !!  Tak trzymać; to BLAMAŻ  i  PEŁNA KOMPROMITACJA !!
___: http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/BRAWO-Tak-trzyma%C4%87-to-BLAMA%C5%BB-i-PE%C5%81NA-KOMPROMITACJA-10356
Nadrzędny Autor lidian Dodany 2010-05-26 19:13
Olimpio skoro takie teorie głosisz i podważasz pracę i badania innych ludzi, to proszę przedstaw się i podaj wyniki własnych badań. Z tego co piszesz mogę tylko sądzić , iż to są tylko Twoje teorie - wnioski jakie wyciągnęłaś z czytania różnych opracowań i niesprawdzonych teorii.
Nie zgadzam się z Tobą w wielu punktach, ale zwrócę Ci uwagę tylko na jedną sprawę. Piszesz o czekoladzie 70%, że się od niej chudnie. Montigniac nie zachęca do żarcia czekolady garściami po to by schudnąć. Tym bardziej nie zaleca tego cukrzykom. Twierdzi , że można sobie pozwolić na dwie kosteczki gorzkiej czekolady. To jest lepsze niż jedzenie mlecznej i to potwierdzi każdy diabetolog. Każdy mądry diabetolog potwierdzi również , że jedzenie produktów o niskim IG pomaga cukrzykom i nie tylko im, w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi. Marchweka gotowana ma wyższy IG niż surowa to fakt. Faktem jest również to, że większość dietetyków radzi jeść więcej warzyw na surowo. Nie stanie się również nic jeżeli zjesz niewielką ilość , a nie pochłoniesz kg produktu o wysokim IG. Tak naprawdę najważniejszy jest bowiem ŁADUNEK GLIKEMICZNY ŁG . "Wartości IG nie dają informacji jak dużo węglowodanów jest w określonym rodzaju pożywienia, a zarówno ilość, jak i jakość węglowodanów wpływa na odpowiedź glikemiczną organizmu. Dlatego w 1997 r. naukowcy z Harvard University wprowadzili pojęcie ładunku glikemicznego (ŁG), który jest miarą zarówno ilości, jak i jakości węglowodanów w produkcie.
ŁG = ilość węglowodanów w porcji produktu (g) * IG / 100
Jeżeli produkt ma wysoki IG (np. gotowana marchew) i niski ŁG, po spożyciu standardowej porcji takiego produktu wzrost glikemii nie powinien być wysoki. Ładunek glikemiczny np. gotowanej marchwi wskazuje, że standardowa porcja tego produktu zawiera mało węglowodanów przyswajalnych i mimo wysokiego IG nieznacznie podnosi stężenie glukozy we krwi. Natomiast produkty węglowodanowe o wysokim ŁG i wysokim IG (np. ziemniaki, biały chleb) powodują wysoki wzrost glikemii nawet po spożyciu niewielkiej porcji tego produktu. Podobnie wysoki wzrost glikemii może być oczekiwany po spożyciu dużych ilości produktu o wysokim ŁG i niskim IG (np. owoce suszone, soki owocowe)."

Chciałabym również wiedzieć dlaczego tak uparcie reklamujesz na forum  __Książka; _pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. 
Nadrzędny - Autor Grzegorz70 Dodany 2010-05-27 06:18
Przestań wypisywać te bzdety. Na forum ipon ten post został zdjęty. Jeśli chcesz siać panikę - wystąp w filmie Teoria spisku. Jest to sprawdzona dieta.
Nadrzędny Autor maltabar Dodany 2010-05-27 06:55
Chyba ty lepiej wystąpisz w tej roli
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2010-05-27 07:08
Grzegorz70 mam nadzieję, że Twój post nie był skierowany do mnie. :-)
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-05-29 10:32
__BRAWO !!  Tak trzymać; to BLAMAŻ  i  PEŁNA KOMPROMITACJA !!
MOTTO: KŁAMSTWO, tj. swobodne podejście do faktów; czyżby lichy KABARET ?!

70. TEMAT:
__MICHEL  MONTIGNAC, jest; POLITOLOGIEM, nie LEKARZEM, ależ TAK !!
Przesyłam Panu/ poniższy tekst do wiadomości. Ja ten tekst napisałem dla 15 letniego młodego człowieka, zachwyconego tzw. __INDEKSEM GLIKEMICZNYM, po którym tenże młodzian przytył w jednym roku ponad 30 kilogramów, i pełen najgłębszej FRUSTRACJI zapytał mnie o zdanie. Poniżej prezentuję moją odpowiedź dla tego otyłego młodzieńca.
__PODPOWIEDŹ:
Wpisz sobie w Google: MONTIGNAC w TVN.
tvn.1.     
__: http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,17678,news,,1,,kim_jest_michel_montignac,aktualnosci_detal.html
You Tube
__: http://www.youtube.com/watch?v=IfPMvUy8b5Y

Ten filmik wiele wyjaśnia.
Zobaczysz swojego naukowca od tego IG, czyli __INDEKSU GLIKEMICZNEGO, który tak do końca nie wie co mówi. Stwierdzenia i TĘPA jałowizna, którą prezentuje jest widoczna gołym okiem. 
To jakiś iluzjonista i mitoman.
Ale to nie jest śmieszne, bo przez ten IG, ludzie pogarszają stan zdrowia w cukrzycy nadwyrężając swoje trzustki.

Czekolada gorzka min. 70% cacao podnosi poziom cukru o 42%, chleb pumpernikiel, chleb pszenno żytni, podnoszą poziom o 53-74% wzrostu po spożyciu. Figi suszone 58%, a czysta apteczna GLUKOZA o 74%.
Te wzrosty nadwyrężają trzustki Polaków. Natomiast politolog od 16 lat w naszym kraju, pisze że należy spożywać produkty wg IG; szczupleć i leczyć cukrzycę.
Rozumiem, że wg Niego leczenie cukrzycy polega na zamęczaniu trzustki.

Ludzie umierają z powodu otyłości i cukrzycy, faza wstępna to choroby, nadwyrężony budżet naszego Państwa, amputacje stóp cukrzycowych, zatory tętnicze i żylne, przeciążone i zatrzymujące się serca.
No i co, no i już czas z tym skończyć. 
A otyli; przecież wg Michela MONTIGNACA ser żółty, szynka wieprzowa czyli każdy tłuszcz się wydali, bo organizm też wg Tego specjalisty, nadmiar tłuszczu __WYDALI.

Choćby  teoria tego otyłego Pana Michela Monignaca, jakoby węglowodan o nazwie __BŁONNIK, który jest węglowodanem NIE  wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża INDEKS  GLIKEMICZNY produktu,
a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego węglowodany.
Powstaje zatem RETORYCZNE pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania.
Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mający ten temat w repertuarze.

Polecam Ci stronę o Panu politologu; Jego osobistą:
http://www.montignac.com/en/michel_montignac.php

Wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów zarówno TY, jak i Pan Michel Montignac, znajdziecie na stronie internetowej;
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______:  http://www.magdalirl.com.pl/
__Książka; _pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.

Gospodarz planety, czyli Przyroda ustaliła dla organizmów żywych nośnik energii w tłuszczu, który się wchłania błyskawicznie, i gwarantuje minimum 1 miesiąc życia bez pokarmu. Wg politologa się wydala.
A ja myślałem, że KAŻDY politolog ma jakąś odrobinę logiki. Chyba JEDNAK W TYM PRZYPADKU się myliłem.

A Ty lepiej się zapoznaj z __INDEKSEM ŻYWIENIOWYM, tj. IŻ produktu; to zobaczysz jak to ułożył gospodarz. Trzeba się do reguł gospodarza zawsze dostosować jak Cię gości u siebie.
Nas na planecie Ziemia gości gospodarz, czyli PRZYRODA.
Pewien znany kucharz, oraz znana mistrzyni olimpijska się do tego nie dostosowali.
Jaki wniosek. Prosty wniosek. Dostosuj się, i nie powtarzaj nieprawd przyrodniczych, o których nic nie wiesz.
Dokonaj zdrowych wyborów. Pozdrawiam Cię.

P. S. Kompetencja i merytoryczna wiedza otyłego, uroczego francuskiego politologa, gwarantuje pełną KOMPROMITACJĘ wyznawców tzw. __INDEKSU GLIKEMICZNEGO, tj. IG produktu, którego ojcem biologicznym jest właśnie Pan Michel MONTIGNAC.
Sympatyczny Francuz, jest wielkim GURU dla niektórych żywieniowych podpowiadaczy, a na filmie widać
w pełni Jego wiedzę i klasę naukową.
BRAWO !! tak trzymać; BLAMAŻ i PEŁNA KOMPROMITACJA, kłamliwej wizji NIEPRAWD BIOLOGICZNYCH Jego bzdurnej teorii, jest gwarantowana i to już niebawem.

P. S. __INDEKS ŻYWIENIOWY, a; __INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. 
IŻ, to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, a; IG, to marketing, obłuda i biznes.

Tabele produktów wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych.
Tabele IŻ, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; __INSTYTUT  IRL  KRAKÓW.
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-05-29 10:36
WĘGLOWODANY. Tzw. NISKIE węglowodany.
BH.40.
MOTTO: INFO  o węglowodanach.

__WYSOKIE  węglowodany, to takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu).
__NISKIE  węglowodany; to,
1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu od 0-13%, lub
2. dozwolone: wzrost poziomu cukru od 13,01-26,00%.

Ten  POZIOM  WZROSTU  można sobie łatwo samemu sprawdzić, własnym GLUKOMETREM !!
Np. odczyt na glukometrze jest/mamy 100 mg/dL na czczo.
Po spożyciu 50 gram czystej glukozy poziom wzrośnie; o ok. 74% przy odczycie najwyższym (sprawdzamy co 15 minut przez ok. 1,5-2,5 godziny), po spożyciu 50 gram winogron o ok. 12% (ten najwyższy), po ugotowanym ryżu ok. 14-18% (zależy od rodzaju ryżu), po kaszy jaglanej o ok. 17%. Po spożyciu cukru spożywczego też poziom wzrośnie o około 73-74%. Po spożyciu czekolady tzw. min. 70% cacao, poziom cukru wzrośnie o ok. 42%, to jest dużo, ponieważ w takiej czekoladzie jest dużo __WYSOKICH węglowodanów czyli cukru białego lub brązowego.

Po spożyciu chleba pszenno-żytniego poziom cukru wzrasta UWAGA o ok. 74%, czyli jak przy czystej glukozie.
To jeden z dramatycznych   U J E M N Y C H,   przyrodniczych rekordów !!

I tenże wzrost poziomu cukru po spożyciu, można sobie sprawdzić samemu tj. należy tylko odczyty, wykonywać co 15 minut określając najwyższy poziom wzrostu i jest to łatwe, no ale należy to wykonać OSOBIŚCIE.
Badanie zaczynamy  NA CZCZO,  określamy wówczas;  POZIOM CUKRU  np. 100mg/dL (tj. 5, 5 mmol/L). Następnie zjadamy 50 gram produktu, w którym chcemy określić wzrost poziomu cukru po spożyciu i badamy co 15 minut, określając odczyt najwyższy; może tym najwyższym być 2-gi, a może być 4-ty odczyt. To oczywiście zależy od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie.

Takimi badaniami można łatwo i jednoznacznie potwierdzić sobie, tzw. __INDEKS GLIKEMICZNY,
i zobaczyć ile jest tam błędów.
P. S. __INDEKS ŻYWIENIOWY, a; __INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. 
IŻ, to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, a; IG, to marketing, obłuda i biznes.

Zobacz też; GLUKOZA naturalna, wg: IRL KRAKÓW.
__Książka; _pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______:  http://www.magdalirl.com.pl/
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2010-05-29 13:13

>Wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów zarówno TY, jak i Pan Michel Montignac, znajdziecie na stronie internetowej;


<
Ja z p. Montigniac?

Na to wszystko czym nas tutaj zalewasz odpowiem tylko tyle, że od kilku lat jestem cukrzykiem, który nie bierze leków, a reguluje poziom glukozy we krwi odpowiednią dietą. Wiem jak działa mój organizm, a glukometr towarzyszy mi wszędzie. Doskonale wiem kiedy i po spożyciu jakich produktów podnosi się u mnie poziom glukozy ponad normę. Zapewniam Cię, że to co pisałam wyżej o Ładunku Glikemicznym sprawdziłam na sobie.

Doskonale radzę sobie bez książki, którą tak uparcie reklamujesz na tym i nie tylko na tym forum
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-05-29 14:10
Warto zobaczyć: Otyły specjalista od tzw. Indeksu Glikemicznego. Jest POLITOLOGIEM, który tak do końca nie wie o czym mówi. IG to ewidentne błędy merytoryczne oraz Nieprawdy biologiczne. Należy jednak uważnie posłuchać. Brak LOGIKI i sensownych treści widoczne są gołym okiem !!

1. Wpisz sobie w Google: MONTIGNAC w TVN.
2. Wpisz sobie w Google: YouTube - dieta montignac część 2
tvn.1.     
__: http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,17678,news,,1,,kim_jest_michel_montignac,aktualnosci_detal.html
You Tube
__: http://www.youtube.com/watch?v=IfPMvUy8b5Y
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2010-05-29 14:23
Olimpio wybacz , ale Ty wogóle nie czytasz tego co do Ciebie mówię więc dyskusja nie ma sensu.
Nadrzędny - Autor maltabar Dodany 2010-05-29 15:31
Olimpio,czy ty wiesz co znaczy słowo "poliglota? raczej nie ,tak wynika z twoich postów ,a wystarczy zajrzeć do słownika !
Nadrzędny - Autor Staruszka123 Dodany 2010-05-29 16:49
OLIMPIO CO TY WOGOLE WYPISUJESZ,CZY CZYTASZ TO CO PISZESZ CZY TYLKO ZYWCEM RŻNIESZ Z JAKIEGOS POZAL SIE BOZE PODRĘCZNIKA?

ADMINISTRACJO,CZY CZYTACIE TE POSTY,NIE WYDAJE SIE WAM,ZE MOGA KOMUS ZASZKODZIC,WYSTARCZY ZE KTOS WEZMIE SOBIE TE DZIWACTWA DO SERCA.
Nadrzędny - Autor godunow Dodany 2010-05-29 21:47 Zmieniony 2010-05-29 21:57
Lidia pisze

> Figi suszone 58%, a czysta apteczna GLUKOZA o 74%


Hm Lidio  jesteś diabetykiem .. ale  praktycznie na pograniczu..

Ja jestem na insulinie jestem już 14 lat...  tak czytam ten temat i wypowiedzi wielu mnie obawiają nawet ich nie komentuję.. Swego czasu optymalni udowadniali ze wyleczyli cukrzycę  ...

Dodam Lidia pisze z sensem na temat tej choroby . chociaż .. no ale zostawmy to..
Pozdrawiam
Nadrzędny Autor godunow Dodany 2010-05-29 21:55 Zmieniony 2010-05-29 21:59
Olimpia  Pisze !!!

>Po spożyciu 50 gram czystej glukozy poziom wzrośnie; o ok. 74% przy


Totalna bzdura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jeżeli przed spożyciem wynosiło 100 wzrost  o 74 procent  wynik byłby 175 !!
A człowiek zdrowy  gdy by zjadł nawet 1 kilogram czekolady chleba,cukru  etc ( węglowodanów) wartość cukru wzrośnie  max do 150 ( w zaokrągleniu) .   Jeżeli przekroczyłoby tę wartość mamy do czynienia z cukrzycą. A wartość 174  to już jest przekroczony próg nerkowy..
Radziłbym coś na temat cukrzycy poczytać co to takiego.. by bzdur nie wypisywać..
Pozdrawiam ..
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2010-05-29 23:02
Godunow

>Lidia pisze


> Figi suszone 58%, a czysta apteczna GLUKOZA o 74%


Hm Lidio  jesteś diabetykiem .. ale  praktycznie na pograniczu..

<
To nie są moje słowa tylko Olimpii.
Nadrzędny - Autor godunow Dodany 2010-05-30 05:49
Wiem Lidio ale nie dało się tego przeedytowć gdy stwierdziłem  mój bład.
I Za to Ciebie przepraszam..

Tak pisze Olimipa  dodam pisze  bzdury..  na temat cukrzycy..
Chyba się nie pogniewasz..

Pozdrawiam serdecznie
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2010-05-30 07:31
:-))
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-05-30 20:35
[usunięte]
Nadrzędny - Autor godunow Dodany 2010-05-31 11:17
Olimpia  pisze

>Mając cukrzycę powinniśmy zatem stosować, dietę wg tzw. __NISKICH węglowodanów, tj. do 26%


Olimpio Olompio ma do Ciebie prośbę weź  wpisz w googlach diabetologia poczytaj podstawy .
Co to jest cukrzyca skąd sie te wysokie cukry biorą  etc. Wypisujesz  bzdury !!! I to totalne..
Ja choruje już lat byłem dwa lata na tabletkach obecnie jestem na insulinie ( 4 razy dziennie) lat kilkanaście ..Znam tę chorobę od lat  prawie od podstaw I czytałem różne diety uzdrawiające leczące cukrzyce .. Nie istnieje  coś takiego..  Ten link co to podajesz opowiada facet dyrdymały dobre dla tych naiwnych ..
Pozdrawiam Ciebie  serdecznie Olimpio
I proszę nie pisz bzdur.
Nadrzędny - Autor maltabar Dodany 2010-05-31 13:36
Tymi bzdurami,o ile ktoś w to uwierzy ,co nie daj boze moznakomuś zrobić krzywdę i to nie małą
Nadrzędny - Autor bluengel Dodany 2010-05-31 13:42
Dlatego właśnie zgłosiłam post do administratora jako łamiący wszelkie zasady zdrowego rozsądku i szkodliwy dla ludzi oraz reputacji tegoż serwisu... Ale reakcji nie widzę.
Nadrzędny Autor Staruszka123 Dodany 2010-05-31 14:38
TEZ ZWROCIŁAM UWAGE ADMINISTRATOROW NA TEN TEMAT-WIDAC BEZSKUTECZNIE.
Nadrzędny - Autor WERBENA Dodany 2010-05-31 16:23
Tak jak piszecie, jest cukrzyca
typ 1 - insulinozależna,
typ 2 - nieinsulinozależna,
a jeszcze cukrzyca ciężarnych,
cukrzyca wtóra .
Ta choroba w jednej nazwie kryje wiele podrozdziałów, wiele diet i wiele konkretnych wskazań dla danego pacjenta.
A jeszcze gdy trzeba połączyć proces leczenia cukrzycy  ze stosowaniem leków na choroby inne, wówczas to całkiem inaczej wygląda.
Szanowna OlimpiaROJO, wrzuciłaś wszystko do jednego worka, a to już jest bardzo źle.
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-05-31 20:58
[usunięte]
Nadrzędny - Autor bluengel Dodany 2010-05-31 21:46
Olimpijo droga, Tobie ten cukier kokmpletnie rozum odebrał - i to Twój problem. Ale nie widzę powodu, abyś zanudzała tym cały świat...
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-07-10 12:13
M. MONTIGNAC. To otyły francuski POLITOLOG !!
BH.505.
Zobacz też:
Wpisz sobie w Google ____: wprost.pl/ar/?O=90310
__ADRES_______:  http://www.wprost.pl/ar/?O=90310
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-08-22 20:43
INDEKS  GLIKEMICZNY. IG to błędy, IŻ to biologiczne REALIA !!
BH.508.
Zobacz też:  MONTIGNAC w TVN.
Wpisz sobie w Google ____: http://www.myspace.com/441640023
_ADRES_:http://www.ja.i.wcztery.lapy.pl/tag/NISKIE%20w%C4%99glowodany
Nadrzędny - Autor Staruszka123 Dodany 2010-08-24 11:54
JA CIEEEEEEE !TA TO MA PARCIE NA SZKŁO (TO KOMPUTEROWE)>:-)
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-08-29 10:09
M. Montignac. NIE ŻYJE, zm. 22.08.2010. Przeżył 66 lat.
BH.1001.
Zobacz też:  MONTIGNAC w TVN.
Wpisz sobie w Google ____: montignac.com/pl/
__ADRES_______:  http://www.montignac.com/pl/index.php
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-11-12 17:30
INDEKS  GLIKEMICZNY. IG to błędy. IŻ to biologiczne REALIA !!
BH.508.
Zobacz też:  MONTIGNAC w TVN.

Wpisz sobie w Google ____: myspace.com/441640023/blog

1. ADRES__: http://www.myspace.com/441640023/blog

2. ADRES__: http://www.myspace.com/441640023/blog?page=2

3. ADRES__: http://www.ja.i.wcztery.lapy.pl/tag/NISKIE%20w%C4%99glowodany
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2010-12-14 21:05
AKTUALIZACJA !!

INDEKS  GLIKEMICZNY. IG to błędy. IŻ to biologiczne REALIA !!
BH.508. *4
Wpisz sobie w Google ____: MONTIGNAC w TVN.

a. ADRES____: http://sandrarecho.pinger.pl/p/1

b. ADRES____: http://sandrarecho.pinger.pl/p/2

BH.54. ADRES____: http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/www-MAGDALIRL-com-pl-12560

c. ADRES____: http://www.myspace.com/441640023/blog
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2011-01-26 00:50
IRL  KRAKÓW.  U Nich: ciągły postęp to standard.
BH.1951. ***

USTALENIA  IRL  KRAKÓW,  DOCENIA  OBECNIE  CORAZ  WIĘCEJ  OSÓB;
Są to zwyczajne reakcje, na precyzyjnie opracowane teorie (osiągnięcia), naukowców z krakowskiego instytutu. Przedstawiciel IRL KRAKÓW na facebooku został przyjęty w poczet znajomych (po niezbędnej identyfikacji), przez wiele znamienitych i szanowanych OSÓB ( z przewodniczącym PARLAMENTU  EUROPEJSKIEGO na czele).

OSTATNIO  ZNAJOMYM  ZOSTAŁ  (AKCEPTUJĄC  ODKRYCIA)  PRZYSZŁY  KRÓL  ANGLII  WILL  WINDSOR:
POLACY zaczynają być dumni z KRAKOWIAN.

KLIKNIJ  NA  LINK:
http://pl-pl.facebook.com/profile.php?id=100000134717487

ZOBACZ  TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.  ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______:  http://www.instytutirl.com.pl/
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2011-08-29 09:17
CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU  ŻYWIENIOWEGO.

CHLEB  TYPU  KR-IRL, MOŻNA  PAKOWAĆ  PRÓŻNIOWO:
Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez PONAD  1  ROK. Energia biologiczna tj. 80% ENERGII (niskie węglowodany), na tzw. TRASY, wycieczki, dalekie wyjazdy czyli: LOGICZNA, ZDROWOTNA  KONIECZNOŚĆ. Również AKCJE  POMOCY  HUMANITARNEJ !!

PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej;  ***   
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______:  http://www.instytutirl.com.pl/
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2011-12-06 23:22 Zmieniony 2011-12-06 23:24
SZYBKIE  ODCHUDZANIE, WG: IRL  KRAKÓW. BŁĘDY  W  IG.  ♥♥♥♥♥

BH.1982.
MOTTO: COŚ  REALISTYCZNEGO  DLA  CIEBIE. *****

ZDECYDOWANIE  POLECAM  I  WSKAZUJĘ,  NA  NAUKOWĄ  WIEDZĘ  BIOLOGICZNĄ,  ROZSĄDEK  ORAZ  UMIAR:
Dostosuj zatem swoje żywienie do objętości, które są podane w artykule (BH.305.) poniżej. To jest rozwiązanie (przeczytaj TAKŻE wypowiedzi: Ewa Somrowska, Gena Janczewska Korczagin).

FACEBOOK:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=203597232988099&set=a.161468007201022.38961.100000134717487&type=1&theater

ODCHUDZANIE  RACJONALNE, WG: IRL  KRAKÓW.
BH.305.
http://www.instytutirl.com.pl/index3.php

USZCZEGÓŁOWIENIA, PRECYZYJNE  DOOKREŚLENIA  OTRZYMASZ  W  IRL  KRAKÓW:
Przez telefon (poniżej): będziesz pod OGROMNYM  MERYTORYCZNYM  WRAŻENIEM !!

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon:  12 359 70 15, telefon/fax:  12 358 77 30,  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

PUENTA, PLAN  ŻYWIENIOWY  MINIMUM: *****

1. CHLEB  TYPU  KR-IRL.
Do śniadania i kolacji. Również inne chleby-IRL.

2. ROZDZIAŁ  R9: TABELE  ZALECANE, DOZWOLONE:
Zakazane (skreślamy, eliminujemy ze swojego odżywiania).

3. ARTYKUŁ  PT. (BH.305.):
SUMUJEMY/KONTROLUJEMY wielkości, to KLUCZ.

4. ROZDZIAŁ  33: ĆWICZENIA  1-8:
Osobiście decydujemy, kiedy rozpoczynamy ćwiczenia, czyli wówczas, gdy rozpiera nas energia z NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu.

P. S. Oczywiście: KAŻDA MĄKA (pszenna, żytnia, orkiszowa itd.) WYKLUCZONE !!

ZOBACZ  TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. *****
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. 
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______:  http://www.instytutirl.com.pl/

BH.1982.
ENGLISH  VERSION_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Nadrzędny - Autor REA Dodany 2011-12-10 17:26
O matko już jestem głodna - uwielbiam wszystko niezdrowe. Po co żyć jak nie można nic na "P" i jeść.
:-)
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2011-12-27 15:26
Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). ♥♥♥♥♥

1. Ewa Somrowska.

W swoim życiu przeszłam tyle diet, że nie sposób zliczyć na palcach. Poczawszy od 3 dniówek, a skończywszy na 6 tygodniowym głodzeniu się. Efektem na dzień dzisiejszy jest,
a raczej była spora nadwaga i początki cukrzycy. Zdeterminowana swoim wyglądem i samopoczuciem zaczęłam przeszukiwać internet w nadziei, że teraz coś znajdę. Coś , co pomoże wygrać mi ze swoimi słabościami.....! I znalazłam.

Indeks Żywieniowy. Instytut IRL Kraków, który stał się dla mnie wybawicielem. Nie będę tu opisywała szczegołów. Każdy może znaleźć informacje w internecie lub kupić książkę (bardzo pomocna).

Instytut propaguje jedzenie chleba KR-IRL, wspaniała receptura. Na długie godziny pozostaję syta. Jest smaczny. Nie wymaga dużego nakładu finansowego. Moj trzyletni wnuk zajada ten chlebek ze smakiem !!

Poza tym sposób żywienia polega na tym, by jeść kasze, owoce, warzywa. Odrzucić należy cukier i mąkę. ( www.instytutirl.com.pl )

Ktoś zaraz krzyknie-mąkę?! Jak to? mam nie jeść nic co zawiera make? Ano tak. I uwierzcie mi-nawet nie pomyślicie o tych wszystkich rzeczach zawierających makę i cukier!!! Mija mi właśnie 2-gi tydzień żywienia wg Indeksu żywieniowego. Cukier już na normalnym poziomie. Schudłam już. Energia mnie rozpiera. Przemierzam codziennie 5 km szybkim krokiem.

Wcześniej podczas schylania się bolał mnie krzyż. Teraz nic mnie nie boli. Naprawdę jestem ciekawa jak będę się czuła po paru miesiącach takiego żywienia, skoro juz po 2-ch tygodniach mogłabym góry przenosić!

Pozdrawiam 28 czerwca 2011 o 10:20
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2011-12-27 15:27
Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). ♥♥♥♥♥

1. Gena Janczewska-Korczagin.

Czy wiecie o tym że cukrzycę typu 2 i plagę otyłości wywołuje alergia na mąkę ????
Ja też o tym wcześniej nie wiedziałam.
A zaczęło się od tego, że byłam wiecznie głodna i ciągle chciałam jeść!!! Tylko że ja nie byłam świadoma tego, że cierpię z powodu głodu jakościowego!!!

No i tak trafiłam w Internecie przez Google na Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Kupiłam ich książkę: Poradnik żywieniowy człowieka w XXI wieku. I okazało się, że kryterium indeksu glikemicznego u nich nie istnieje, ale za to istnieje kryterium jakości jedzenia wg Indeksu Żywieniowego.

Ta różnica była dla mnie bardzo ciekawa. Kupiłam ich książkę, a tam na przedostatniej stronie jest przepis na chlebek z ryżu i kaszy jaglanej po jedzeniu którego ponad miesiąc zaczął mi spadać mierzony codziennie poziom cukru. No i po rozmowach ze wszystkimi mi znanymi, którzy powiedzieli że chyba muszę przejść na insulinę- zdenerwowana zadzwoniłam do dra Jarosława Michała z Instytutu i on zszokował mnie informacją o alergii na mąkę. I kto by pomyślał, że nasza cywilizacja wychowana na kulturze mąki od tej mąki może mieć alergię??? No i zaczęłam już jeść chleb na otyłość przysłany wg przepisu KR- IRL. Przestałam brać tabletki od cukrzycy typu 2. Chlebek jest smaczny i sycący, sama go piekę sobie.

No i stosując się diety Instytutu i przepisu na chleb KL-IRL w ciągu 3 miesięcy ( nie jedząc tabletek od cukrzycy ) schudłam około 8 kg. Przestałam brać leki od nadciśnienia – okazały się niepotrzebne. Po 6 miesiącach schudłam 30 kg. Teraz zostało mi do zrzucenia tylko 15 kilogramów!!!! To niewiarygodne, ale czuję się fantastycznie, jestem silna i zdrowa.

Życie dla każdego z nas okazało się trudne, w biegu, dzisiaj już chyba szybciej biegniecie???? Cywilizacja przyspieszyła…. więc zaczęliśmy jeść co popadnie pod rękę.
Wszechświat stworzył najbardziej idealną i samodzielną jednostkę we wszechświecie do jego ochrony- tego Wszechświata- to ty człowiek i ja człowiek. Inni ludzie. Wszechświat potrzebuje naszego rozumu, a nie kilogramów, więc nie niszczmy siebie i wykorzystajmy naturę człowieka, ot chociażby po to aby nie jeść wysokich węglowodanów tylko jeść NISKIE WĘGLOWODANY!!!
( www.instytutirl.com.pl )

Więc proszę was wszystkich, zadbajcie o siebie sami, nauczcie się żyć w zgodzie z naturą Indeksu Żywieniowego i zgodnie z naturą we Wszechświecie, gdzie celem w sobie nie jest jedzenie tylko zaspokajanie potrzeby żywienia, aby trwać w sposób rozumny.

Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca -to jedyna instytucja, której zależy na człowieku, na sile rozumu jego przetrwania. Niektórzy słuchając mnie odbierają mnie jako członka jakiejś sekty!!! Ludzie kochani to rozum tak nakazuje! A to jest takie proste, upiec chlebek, jeść go i nie czuć głodu. A głód powoduje strach, który paraliżuje rozum. Ale głód można pokonać w prosty sposób, dzięki Instytutowi Naukowo Badawczemu im prof. Ryszarda Lorenca. Nie znam twarzy nikogo z nich. Ani dra Jarosława Michała- który jest zawsze z pomocą i daje mi poczucie bezpieczeństwa dając bardzo pożyteczne, racjonalnie uzasadnione badaniami informacje. Bardzo dziękuję Wam wszystkim z Instytutu za pomoc.

To jeszcze nie koniec moich zmagań, one ciągle trwają, ale ja jestem zdrowa i silna. Bardzo dziękuję i liczę jeszcze na wsparcie i pomoc telefoniczną dra Jarosława Michała wyprowadzającego mnie z zamętu około medycznego. Życzę wszystkim dokonania samodzielnego wyboru. Ale aby go dokonać- młodzież musi sama poznać reguły przyrody i reguły żywienia człowieka, aby połączyć to wszystko w swoim rozumie- uważam że należy włączyć to w podstawy programowe nauczania przyrody.

1 października 2011 o 18:09
Nadrzędny Autor OlimpiaROJO Dodany 2011-12-27 15:27
Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). ♥♥♥♥♥

2. Gena Janczewska-Korczagin.

Dziękuję Pani za interpretację, ale moich wypowiedzi proszę nie odnosić ich jako potwierdzających jakieś wyznanie religijne.

Ja po prostu korzystam z rozumu, ale przede wszystkim poznaję cudze rozumne badania i własne wyniki działania potwierdzające, że np. od cukrzycy można się wybawić nie jedząc mąki- ta wiedza teoretyczna pochodzi z ( www.instytutirl.com.pl ) a ja sprawdziłam to w działaniu - jako indywidualny przypadek potwierdzający teorię Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca.

Co od tego czasu wiem więcej na ten temat?

Po pierwsze są 3 rodzaje norm wynikowych standardów kwalifikujących pacjenta jako cukrzyka. Moja niewiedza wcześniej była wstydliwa.

Po drugie nadwaga jest elementem dyskryminacji u nas nawet przez diabetyków, doświadczyłam tego, a nie mogłam mieć pięknej sylwetki (to obraz zaledwie) bo doświadczałam potwornego głodu. Nikt na ten temat nie rozmawia z pacjentem jak pokonać głód.

Po trzecie nie wiedziałam co jeść, nie rozróżniałam niskich węglowodanów od węglowodanów wysokich a nie chciałam wpisywać się jako człowiek chory ( i )

Po czwarte uzależniony od choroby i tabletek. Wiele ludzi umiera na raka trzustki- w tym członkowie mojej rodziny którzy byli chorzy na cukrzycę. Nie mnie sądzić o sposobie terapii medycznej, ale na dziś wiem jedno- pacjent jak współpracuje np z lekarzem rodzinnym i Instytutem im prof Ryszarda Lorenca i chce być niezależny i silny to wszystko w jego rękach, a przede wszystko w jego rozumie po to aby skorzystać z rozumu innych badaczy i sprawdzić to na sobie.
Dlaczego widzę problem w dietetykach- oni mierzą ilość węglowodanów w kromce chleba, która jest na zewnątrz mojej osoby, nazywają to I.G.

Natomiast wszystkie analizy ( www.instytutirl.com.pl ) oparte są na ICH Indeksie Żywieniowym- a to ogromna różnica, ja dzięki konsultacjom dowiedziałam się o tym, że mam wiele bakterii w przewodzie pokarmowym i mogę ilość szkodliwych zmniejszyć znacznie jedząc sól kamienną i cebulę!!!! A dlaczego potrzebna jest zdrowa i prosta bez dodatków niszczących mój organizm kapusta kiszona i kiszone ogórki????

A dlaczego trzeba najpierw zaczynać od pieczenia chlebka KR-IRL z kaszy, a nie mąki? Bo to są niskie węglowodany których potrzebuje nasz mózg. Bez pomocy Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca nie poradziłabym sobie. Bardzo jestem Wam wdzięczna- Szanowni Ludzie Instytutu.

23 października 2011 o 17:37
Nadrzędny - Autor REA Dodany 2011-12-28 11:47
Uważaj żebyś na nerki nie zachorowała po tej soli. Bakterie w przewodzie pokarmowym są niezbędne - może chodzi o grzyby?
Wiadomo, że ogórki, a zwłaszcza kapusta kiszona ma zwyczajnie sporo wit. C i że potrawy mączne są tuczące. Kręgosłup pewnie bolał Cię z nadwagi.
Ameryki nie odkryliście! To co piszesz to nie panaceum na wszelkie choroby. Wpędzasz też w stres osoby tęższe, ale ja zauważyłam, że tędzy są weselsi, może dlatego, że jedzą co chcą, dochodzą też geny - ja jem wszystko, niczego nie liczę i jakoś nie tyję.
:-)
Nadrzędny - Autor OlimpiaROJO Dodany 2011-12-30 23:11
ZOBACZ  TEŻ  TO:  ♥♥♥♥♥

M. MONTIGNAC, BYŁ  POLITOLOGIEM,  NIE  CHIRURGIEM; JEDNAK  TAK !! *****
MM.2.
http://sandrarecho.pinger.pl/m/1289881

ENGLISH  VERSION_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.
42.TEMAT./MM.2./ + inne artykuły wg kolejności.
Nadrzędny - Autor REA Dodany 2012-01-02 19:53
Nic nie "zobaczę" - daj se luzu olimpiaROJO. :-)
Nadrzędny Autor OlimpiaROJO Dodany 2012-01-24 17:16
ZOBACZ  ZATEM  TO  (1ES, 1GJK, 2GJK): ♥♥♥♥♥
Biologiczna, kreatywna energia.

CHLEB  TYPU  KR-IRL. PODSTAWA  TO; ENERGIA  (ANTYCUKRZYCOWY). ***** 
1.TEMAT.
http://pl.netlog.com/annakwiek/blog/blogid=169358#blog

ANOTHER  ARTICLES _______:
http://www.forum.izg.pl/jedzonko/odchudzanie-racjonalne-wg-irl-krakow/
http://www.instytutirl.com.pl/index6.php

Biologia, medycyna.
1.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.

P. S. Przy CELIAKII nie dodajemy otrębów pszennych !!
Nadrzędny - Autor Aliss Dodany 2019-09-19 12:06
Szukam glukometru do badania poziomu cukru na co dzien?

Jaki polecicie?
Nadrzędny - Autor sylwester49 Dodany 2019-09-19 13:08
Glukometr do badania cukru ja otrzymałem bezpłatnie u lekarza rejonowego.
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2019-09-19 14:11
Ona chce się zareklamować.
Każdy cukrzyk wie, że teraz glukometr dostanie darmowo od diabetologa lub lekarza rodzinnego.
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Komentarze do artykułów / NISKIE węglowodany, oraz INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. zdrowie !! (70263 - wyświetleń)
1 2 Poprzednia strona Następna strona  

Powered by mwForum 2.16.0 © 1999--2008 Markus Wichitill