"""
Ja robię pyzy. Na you tubie babka pięknie tłumaczy.
Raz też zrobiłam pasztet. Pyszny był delikatny, dolalam troszkę rosołu. Upieke kiedyś. Często gotuje rosół. Zazwyczaj robię pierogi, ale jak nie chce mi się, to mięso wyrabiam w mikserze planetarnym na pyzy.
Robię kulki i w płaskim naczyniu układam jedna obok drugiej i mroze.
Jak mam czas to robię pyzy na 3 dni.
To ułatwienie pracy bo przy pyzach dużo pracy jest.
Dużo ziemniaków trzeba ugotować i dużo zetrzeć. Ale warto.
Kulki czekają u mnie o kiedyś zrobię
Do przechowywania takiego mięsa jak również i wędlin w lodówce polecam specjalne pojemniki:
https://bokono.pl/Pojemnik-organizer-do-lodowki-na-wedliny-ser-3-poziomy-Mepal/24553Dostaniesz je tutaj/
Dzięki temu wszystko ma swoje miejsce oraz jest porządek.