"...do pracy pójść nie mogę" z jakiego powodu? To co napisałaś "kupy się nie trzyma"
"...na zasiłku dla bezrobotnych z prawem do zasiłku który kończy się we wrześniu.." i nie szukałaś pracy? Obecnie to pracodawcy szukają pracowników nawet bez kwalifikacji!
"...mama w najbliższym czasie musi iść do szpitala na operację" wiele osób ma operacje, piszesz wyraźnie " w najbliższym czasie" do tego czasu możesz pracować i zarabiać
"...opiekujemy się tatą który jest niezdolny do samodzielnej egzystencji ma znaczny stopień niepełnosprawności oraz babcią ze strony mamy ma 97 lat" no i co? Do tej pory jakoś bez ciebie dawali sobie radę? Ta "babcia" nie ma innych krewnych? Z drugiej strony pewnie ma!
"...rodzina może mi pomóc ale tylko 3 godziny dziennie może jest jakieś rozwiązanie" Ano jest
3 godz. ktoś z rodziny, złóż wniosek do MOPS o opiekę - będzie dofinansowanie, więc za parę groszy mogą i dadzą opiekę na np. 6 do 8 godz. Jeśli sytuacja taaaka "tragiczna" to lekarz da zlecenie na opiekę pielęgniarki
"większość wydajemy na leki i środki pomocnicze" bzdury! "Środki pomocnicze" czyli jak rozumiem: pampersy, materace, łóżka, poduszki, wózki itp. refunduje NFZ i PFRN - nic cię to nie kosztuje- o ile się należy i piszesz prawdę
Tak na marginesie: jestem zdziwiona, że caaała rodzina jest niepełnosprawna?
Może ta "niepełnosprawność jest taaka trochę naciągana?
Reasumując: IDŹ DO ROBOTY! NIC CI NIE POMOŻE W LEŻENIU I NIERÓBSTWIE!