Witam
Szanowna Ellu już w swoim poście sama dajesz przykład tworzenia utrudnień i barier.A tworzy je osoba albo instytucja podpiana pod tą decyzją,że dotacja przysługuje tylko raz na trzy miesiące i etc.
Oczywiście zaraz tu się odezwą głosy że takie przepisy itd. no to ja mówię: zmienic przepisy i ułatwiac a nie utrudniac ludziom życie Żadna instytucja,fundacja,czy osoba prywatna nie musi z tytułu udzielanej dotacji ON ponosić kosztów bo takie są refundowane ze środków UE Przykład?-proszę bardzo.Proszę na chwilkę wejść na stronę Urzędu Gminy Czudec i wpisać "Internet za darmo"Dlaczego u nich- to co dla naszych rozreklamowanych instytucji pomococowych jest nie osiągalnei niemożliwe stało sie mozliwe.Mądrzy, bo myślący europejskimi kategoriami członkowie Rady Gminy znaleźli sposób żeby zafundować mieszkańcom internet za darmo i to bez względu na ich kondycję zdrowotną.Programy UE jak widac umożliwiają załatwienie kwestii dostępu do internetu raz na zawsze i to w prawie bezkosztowy sposób.A tu jak już raz dadzą dotację to później nie podchodź więcej bo i tak zrobiliśmy ci wielką łaskę
Wiem,wiem -wiele gorzkich słów tutaj powiedziałem ale czy nie bez uzasadnienia?Czy nie powinniśmy mówić otwarcie i szczerze na temat naszych spraw-a wtedy może nareszcie 'ktoś coś z tym zrobi"-tak jak Ci z Czudca...
Ukłony dla wszystkich
Mietek