Autor marsa88
Dodany 2015-04-22 09:02
Witam,mam 26 lat lekki stopien niepelnosprawnosci 05-R. Nigdy nie korzystałam z żadnego dofinansowania dlatego w tym roku będę chciała złożyć wniosek o dofinansowanie do zakupu laptopa w ramach barier w komunikowaniu sie. Co o tym sądzicie mam sznase? Wszyscy mi mówią, że szkoda zachodu. Wydaje mi się, że jakies szanse mam. Mam zwykły komputer przy, którym musze siedziec w jednej pozycji. Laptop przydałby mi sie do zalatwiania roznych spraw urzedowych, w poszukiwaniu pracy. Moglabym z niego korzystacx w dowolnym miejscu i pozycji (korzystne dla mnie gdzy mam skolioze).Zamierzam podjac studia i laptop bylby, jak najbardziej wskazany, a zracji tego, ze mozna zmienic go w tablet(posiada taka funkcje) moglabym swobodnie podrozowac i nie dzwigac calego laptopa. Jest sens skladania wniosku?
Moja znajoma skladala wniosek w ramach barier komunikowania sie na zakup serwera.prowadzi dzialalnosc-biuro rachunkowe.stopien lekki-wada serca. Argumentowala to tak, ze brak serwera powoduje, ze w miejscu dzialalnosci nie moze pracowac na kilku komputerach i zatrudnic osoby do pomocy do ksiegowania faktur, co skutkuje tym, ze jej grafik jest bardzo napiety , prace musi brac do domu i to zle wplywa na jej zdrowie (nerwy zle wplywaja na serce). Serew zapewnilby jej komfort psychiczny i zdrowotny. Moglaby ztarudnic osobe, ktora odicazylaby ja w pracy.
Co sądzicie o tym? pani z PCPR powiedziala, ze zalezy od dobrej woli komisji.
Z gory dziekuje za opinie i pomoc
Składaj, nie masz nic do stracenia.
Witam,
chciałam zaczerpnąć informacji dot. dofinansowania mianowicie:
Prowadzę działalność gospodarczą dot. sprzedaży internetowej i zatrudniam osoby niepełnosprawne firma świetnie prosperuje i z tego powodu chciałabym wybudować własny budynek żeby zaoszczędzić na wynajmu lokalu. Mam własny wkład ale chciałabym dostosować pomieszczenia i stanowiska pracy (niestety na profesjonalny sprzęt dot. wyposażenia łazienki, windy, podjazdu nie będzie mnie stać) dla moich pracowników i dowiedziałem się przez tzw "pocztę pantoflową" że mogę starać się o dofinansowanie budowy lub modernizacji. Moje pytanie czy faktycznie mogę się starać o takie dofinansowanie i jakie muszę spełnić warunki oraz jaki wniosek trzeba by było złożyć. Bardzo proszę o pomoc bo chciałabym aby moja firma miała dostosowane miejsca pracownicy dla osób niepełnosprawnych no i w niedalekiej przyszłości chciałabym kolejne osoby zatrudnić.
Z tego co wiem takie wnioski są z reguły odrzucane, ale nie masz nic do stracenia
Autor Ella.
Dodany 2016-02-25 21:03
Kto pyta nie błądzi. Warto spytać w samym PCPR.
Autor RobCiop
Dodany 2016-04-28 12:07
Jak zakończyła się sprawa wniosku? Jestem ciekawy czy udało się
Autor kulas
Dodany 2016-03-20 21:55
Kurcze zawsze warto spróbować. Moim zdaniem jednak szanse małe. Daj znać czy się uda
Składaj jak to się mówi próba nie strzelba. Może akurat dostaniesz
Powodzenia!
Próbuj, przynajmniej będziesz wiedział że zrobileś co mogłeś
Autor nixtek
Dodany 2016-04-30 17:15
Nie słyszałem o tym powiedzeniu.
Wszystko zależy od dobrze wypełnionego wniosku. Próbuj!
Złożyć papiery zawsze możesz, a oni mają obowiązek je przyjąć i rozpatrzyć. Jeśli dobrze uzasadnisz po co potrzebujesz to warte zachodu.
Trzeba próbować , odwagi
.
Autor gotyl
Dodany 2016-04-19 11:53
Zgadzam się. Nie ma się czego bać!