>Ciekawe jak ludzie będą żyli.<
>Nie wierze tej władzy, <
>No to ile będzie lekarzy jak ktoś ma 10 różnych chorób?<
>jak ma wyglądać ustawa o pomocy społecznej? <
>Komuś dają zdolny do pracy przy komputerze, nie znajduje pracy i ma do zakupienia leki za 300 zł. Pytanie co wtedy? Ma zdechnąć?
>Ile obecnie osób niepełnosprawnych ma pracę? <
>Ile osób niepełnosprawnych poszukuje od wielu lat pracę?
>Może panikuję, ale to ja panikuję.
>Więc to mój strach i mój lęk<
>Najprawdopodobniej będą ustalone konkretne procenty naszej przydatności do pracy, typu zdolny w 20 czy 40 proc. Może być też ustalona konkretna granica procentowa przydatności do pracy, poniżej której będzie przysługiwać renta - prawo do niej miałby np. każdy, kto będzie zdolny do pracy tylko w 30 proc.<
>W nowym systemie ma być też rozbudowana rehabilitacja. - Jeśli 45-letni mężczyzna przeszedł zawał serca, to od razu po zabiegu nie powinniśmy kierować go na rentę, ale zapewnić mu kompleksową rehabilitację, pomoc psychologa i doradcy zawodowego. I wskazać, gdzie po leczeniu może dalej funkcjonować na rynku pracy - dodaje prof. Uścińska.<
> to co napisałem to sarkazm
>Minister edukacji Anna Zalewska otwierała nową salę gimnastyczną w szkole integracyjnej w Sieradzu. Rządowa limuzyna zatrzymała się na miejscu dla niepełnosprawnych. <
>http://wiadomosci.wp.pl/szefowa-men-odwiedza-szkole-integracyjna-jej-limuzyna-stanela-na-miejscu-dla-niepelnosprawnych-6116286829528705a<