www.niepelnosprawni.plStrona główna forum
forum.niepelnosprawni.pl - Nie jesteś zalogowany
Strona główna forum Regulamin i pomoc Szukaj Rejestracja Logowanie
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Refluks żołądkowo przełykowy (1138 - wyświetleń)
- Autor kowals Dodany 2021-07-23 08:50
REFLUKS ŻÓŁCIOWY ŻOŁĄDKOWO-PRZEŁYKOWY z dużą ilością żółci w żołądku oraz ZAPALENIE ŻOŁĄDKA I DWUNASTNICY. Czasami mam duże bóle żołądka. Dzięki lekom zazwyczaj nie mam zgagi , ale boli żołądek .
Co jeść, jak się odżywiać.? Jakie pić zioła? Jakie stosować probiotyki?Jak szybko i naturalnie wydalić z siebie duże ilości żółci ?
Nadrzędny Autor bertek Dodany 2021-07-23 12:26
Przy niskim pH żołądka 1-2,5 zamykają się oba zwieracze i nie ma zgagi ani wyżerania nieunerwionej dwunastnicy. Tu medycyna działa odwrotnie niż powinna. Neutralizuje kwas żołądkowy lub blokuje pompę protonową i jego wytwarzanie. Jak jego nie ma białka nie są trawione i nieprzyswajana jest witamina B12 oraz żelazo. Należy zakwasić żołądek.  Dobrze jest również pić zioła na żołądek refluxoherbs https://kredensziolowy.pl/produkt/refluxoherbs/ - na stronie jest opisane ich dawkowanie. ZIoła są bezpieczne i nie powinny powodowac żadnych efektów ubocznych.
Nadrzędny - Autor Sywiakociara Dodany 2021-08-02 09:16 Zmieniony 2021-08-02 09:54
Zapoznaj się z leczniczymi właściwościami popularnej wiśniówki. Niegdyś robiona niemal w każdej rodzinie, dziś lekko zapomniana, a nie słusznie bo nie tylko zdrowa, ale i smaczna. Na problemy żołądkowe pomaga wiśniówka (zasypana cukrem lub miodem) oraz miód pitny https://ania-gotuje.pl/przepis/jak-zrobic-miod-pitny-przepis-krok-po-kroku/. Oba trunki pite oczywiście w rozsądnych ilościach np 1 kieliszek 35ml dziennie, wspomaga pracę żołądka. Regulują wytwarzanie soków żołądkowych. Dodatkowo regulują ciśnienie krwi i pracę układu krwionośnego.

Składniki i sposób wykonania wiśniówki:
- kilogram wiśni
- 750ml mocnego 65 procentowego alkoholu
- pół kilograma cukru lub miodu

Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem lub miodem. Całość mieszamy i zalewamy alkoholem. Po miesiącu odcedzamy z wiśni i osadu. Butelkujemy i po kolejnym miesiącu otrzymujemy leczniczą i smaczną nalewkę z wiśni.

Składniki i wykonanie miodu pitnego:
1/3 miodu
2/3 wody
drożdże do miodu pitnego.

Miód z wodą mieszamy, aż się rozpuści. Dodajmy drożdże. Po miesiącu burzliwej fermentacji zlewamy znad osadu i przechowujemy w chłodnej piwnicy. Po 12 miesiącach miód pitny jest gotowy do spożycia.
Nadrzędny Autor Zośka Dodany 2021-08-03 18:39
Eeee tam znowu głupawe reklamy :-(
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Refluks żołądkowo przełykowy (1138 - wyświetleń)

Powered by mwForum 2.16.0 © 1999--2008 Markus Wichitill