Właśnie w dniu: 25/06/2014r. zapadł WYROK w Sądzie o rentę gdzie została stwierdzona data powstania niezdolności do pracy: przed 16 rokiem życia-(jak w opiniach biegłych); ale nie było daty końcowej w opiniach, ale w treściach opinii były słowa: stale, stale, stale, i decyzja pozytywna -(jak w dwóch opiniach biegłych): Sąd postanowił: UCHYLIĆ DECYZJĘ ZUS, i przyznać:Renta częściowa niezdolność do pracy powstała przed 16 rokiem życia - NA STAŁE. Sąd wypożyczył też inne akta Sądowe ZUS w mojej innej sprawie ZUS - do wglądu o inne świadczenie, gdzie były właśnie wykazane rokowania innych biegłych z wskazaniem daty: od kiedy - do kiedy, czyli - NA STAŁE, i w tej innej sprawie ZUS nie złożył żadnych zastrzeżeń. Sąd też trzymał się w szczególności poprzedzającego Orzeczenia Lekarza Orzecznika z 2002 roku gdzie sam Orzecznik ZUS wskazał tą samą datę niezdolności tzn. przed 16 rokiem życia, ale ZUS potem te Orzeczenie własnego lekarza Orzecznika ZUS - w całości negował zaprzeczając późniejszym własnym Orzeczeniom Lekarzy ZUS jako sprzeczne, tak jakby orzeczenia lekarza ZUS z 2002 roku nie było w ogóle. Sąd powołał się że ZUS nie może nie tylko negować Orzeczeń poprzedzających wydanych przez ZUS ale także nie wymagać od mojej osoby stażu 5 lat, gdzie wymagane jest tylko od mojej osoby 1 rok, jeśli niezdolność powstała przed 16 rokiem życia tym bardziej iż w mojej sytuacji był zasadny przepis iż: Jeśli osoba która została zgłoszona do ubezpieczenia przed 18 rokiem życia do Ubezpieczenia Społecznego -(a tak w moim przypadku było, na podstawie Świadectwa Pracy, które ZUS otrzymał z potwierdzeniem mojej osobie - za zgodność z oryginałem); nie może ZUS wymagać od mojej osoby w tym przypadku stażu 5 lat pomimo iż niezdolność z powodu innej choroby współistniejącej powstała w wieku powyżej 30 roku życia. Wszystkie warunki zostały spełnione i tym samym z uwagi na całość powyższej treści - renta została przyznana na - STAŁE. Wiem że ZUS złoży o uzasadnienie bo sam to już zrobiłem bo chcę mieć wszystkie przesłanki na piśmie co ZUS od wielu lat negował i nie brał przesłanek na moja korzyść ale na pewno JA się nie będę odwoływał. Sprawa trwała ponad 4 lata z wskazaniem Sądu dodatkowo w WYROKU, iż mam otrzymać rekompensatę poprzez: wyrównanie z odsetkami za lata zwłoki. Myślę że ZUS da sobie w moim przypadku już spokój, bo został zrobiony właśnie przez Sąd w moich aktach ZUS porządek i koniec zaprzeczeniom czegoś co ZUS wcześniej wydawał pozytywnie na moją korzyść. Co o tym myślicie, na podstawie całej powyższej treści i ogólnie ???