Witam
Jestem osobą z MPD. Poruszam się o kulach, a to , że mogę wstać jeszcze z wózka w wieku 28 lat uświadomiła mi rehabilitantka z tego ośrodka:
http://www.elremet.pl/index.php?go=relaks. Jest świetna jeśli chodzi o nasze schorzenie . Tam jest tylko jedna od ćwiczeń jak nie ma stażystów. ( tak było w 2007 r). Sam ośrodek nie ma luksusów, mieszka się w drewnianych domkach z radiem, bez tv albo w przystosowanych dla niepełnosprawnych pawilonie. ten pawilon trzeba rezerwować bo jest mało pokoi przystosowanych.
Ale rehab jest super, fajne jacuzzi z hydromasażem, które uwielbiałam. Różne są opinie o tym ośrodku bo rzeczywiście warunki są skromne ale jeśli chodzi o ćwiczenia jest fajnie. Trzeba na ćwiczenia iść do innego budynku ale jest wyłożone kostką brukową więc nie ma problemu. Fajna jest też hipoterapia i ogniska a także rejs stateczkiem po Bugu, i wycieczki. Jest też odkryty basen. Może coś się zmieniło przez te lata . ludzie jeżdżą tam nawet z malutkimi dziećmi, ćwiczą w basenie z kolorowymi piłeczkami, hipoterapię , jest plac zabaw