CO zaś tyczy się pieczenia, możesz upiec pyszny schab - dobry na zimno i na ciepło. Otóż kawał schabu (ja piekę ok 1 kg) opłukujesz, możesz osuszyć (ja tego nie robię) obsypujesz przyprawą Knorra do mięsa wieprzowego, polewasz oliwą (olej kujawski może być) i zostawiasz na noc w lodówce. Mam nadzieję że wiesz iż w misce, albo w garnku, w czym Ci się tam zmieści
) przykrytym. Może stać całą dobę, nie stresuj się, Jak znajdziesz czas, wkładasz mięsko do naczynia żaroodpornego, a jak nie posiadasz takowego, to w folię aluminiową, dobrze jest obsypać suszoną żurawiną i wstawiasz do zimnego piekarnika na 180 st. na godz. potem zmniejszasz temp. do 150 też godz. I smacznego.
)) Możesz upiec plastry karkówki lekko zbite obsypane przyprawą jaką lubisz. Plastry rozkładasz na blasze (fabrycznej) polewasz sosem keczupowo-śmietanowym (śmietanka musi być 30%) w stosunku 2do1.Pieczesz ok 1 godz. 180 st. A boczek jaki jest dobry pieczony obok i tak samo przyrządzony. Smacznego!!
)) Z ciast to najlepiej lubię schabowy
))