Nie jestem dziewczynką, myślenie uruchamiam w pierwszej kolejności , znam historię swojego kraju jak również każdej po kolei partii rządzących.
Nie oglądam telewizji TRWAM - bo to mi zarzucasz ani też radia kościelnego - informacje czerpię z ogólnodostępnych telewizji z tą różnicą , że nie daję sobie wmówić interpretacji odpowiednio nastawionych reporterów , nie posiadam klapek na oczach i nie daję sie wieść na manowce przez takowych ludzi.SŁowa są tylko słowami.Jak badania potwierdzają większa część polskiego społeczeństwa nie potrafi czytać ze zrozumieniem , to dotyczy również przekazu informacyjnego.Jedni słuchają zaślepieni i wierzą na słowo odpowiednio dobrane i uformowane od razu nakierowujące na odpowiedni tok myślenia , inni potrafią włączyć filtr i każde takie słowo filtrować.Słowo wypowiedziane jest tylko słowem ,może być również bronia co nie omieszka stosować ktoś taki jak Tusk czy oszołom Niesiołowski ( zaprzeczający sam sobie niemal w każdej wypowiedzi)Jeśli tego nie widzisz to serdecznie ci człowieku współczuję.
Co do zachowania prezydenta - nie , nie wstydzę się , nie wstydzę się tego , że znalazł się człowiek który walczy o dobre imię Polski , który nie pozawala opluwać swojego kraju i narodu , który jak inni nie jezdzi po świecie i nie liże tyłków innym przedstawicielom.Niesmaczne są obelgi które co niektórzy wypowiadają na temat głowy naszego państwa ( kimkolwiek by nie był ) , niesmaczna jest nienawiść pana Tuska i jego popleczników ( wyzierająca niemal w każdym słowie ).
Co do pożytecznej działalności PIS - spadające bezrobocie , gdzie większa część osób niepełnosprawnych uzyskała zatrudnienie,dbanie o interes społeczny i tych najbiedniejszych.
Obecnie dba się przede wszystkim o interes rolników i prywaciarzy oraz o własne stołki.Przypominam , jeśli nie pamietasz iż wiele ustaw nie przeszło tylko dlatego , że zostały zablokowane przez PO .Wiele ustaw , które miały nam poprawić życie.No ale po co to pamiętać.
Właśnie dlatego , że korzystam z daru myślenia i analizowania rzeczywistości widzę to czego nie widzi większa część społeczeństwa zaślepionego nienawiścią.
Wyraziłam tutaj swój pogląd i nie narzucam go nikomu.Zanim komuś zaczniesz zarzucać cokolwiek , to najpierw rozejrzyj się wokół siebie.