www.niepelnosprawni.plStrona główna forum
forum.niepelnosprawni.pl - Nie jesteś zalogowany
Strona główna forum Regulamin i pomoc Szukaj Rejestracja Logowanie
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Kuchnia (Strona 65) (2453411 - wyświetleń)
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 173 Poprzednia strona Następna strona  
Nadrzędny - Autor aggie_c Dodany 2010-03-11 15:37
ok myśl jak chcesz ja uważam innaczej
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2010-03-11 15:38
masz prawo
Nadrzędny - Autor maltabar Dodany 2010-03-11 15:38
Baśka nie chcesz to nie pisz
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2010-03-11 15:40
zajmijcie się konkretami a nie zuplami dupkami gotowanymi smażonymi duszonymi itd :-)
Nadrzędny - Autor Staruszka123 Dodany 2010-03-11 15:58
BO TY ANI TEGO NIE POTRAFISZ .
Nadrzędny Autor maltabar Dodany 2010-03-11 16:05
mamuśka zrobi i pozmywa potem,faktycznie co baśka tu moze napisać
Nadrzędny - Autor eligiusz Dodany 2010-03-11 16:29
Do barbary 33 Dziękuję za poparcie.Już przedtem pisałem ,że Ella organizuje akcję.Popatrz ona wcale się nie odzywa a tylko rozrabiają poplecznicy.Niech sobie zrobią stronkę i piszą o tym co im się podoba ,ale nam niech dadzą spokój.My jesteśmy ON i nie myślimy tylko o "żarciu" dla na s ludzi naprawdę starych i chorych istnieją również inne wartości.Powiedzcie ,co wam przeszkadza,że ktoś powie Amen lub nawiąże do religii.Przecież nie uzurpujcie sobie nieomylności i wszechwiedzy.Jesteście ludżmi jak wszyscy i nie myślcie że we wszystkim macie rację.
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2010-03-11 16:32
ubliżanie innym to specjalność niektórych na tym forum ale tego nie zmienisz
Nadrzędny - Autor eligiusz Dodany 2010-03-11 16:38
do maltabar.Pilnuj swojego nosa i skończ z popieraniem folwarku.Nie myśl ,że ugnę się pod presją waszej kliki.Chcecie wojny,będziecie ją mieli.Forum dla ludzi chorych i ON a "pierdoły"przez telefony komórkowe.
Nadrzędny - Autor Staruszka123 Dodany 2010-03-11 16:44
WEZ SIE CZŁOWIEKU PUKNIJ W TEN ŁYSY ŁEB,!KTO DAJE NUMERY TELEFONOW LUDZIOM KTORYCH LEDWIE ZNA?tAK FORUM DLA ON ALE DLACZEGO CHORYCH PSYCHICZNIE???WEZ TABLETKI!!!!
Nadrzędny - Autor eligiusz Dodany 2010-03-11 17:09
Najprawdopodobniej nadajesz się do szpitala psychiatrycznego.Zmyślanie widzę jest twoja specjalnością.Nie mam przyjemności z tobą dyskutować.Tylko przypominam,że forum nie jest prywatnym wiejskim folwarkiem i powinni na nim zabierać głos mądrzy.Ludzi mądrych nie interesuje menu uczestników forum,ani ich upodobania.Przypominam są telefony komórkowe,proszę sobie porozmawiać,a nie wykorzystywać forum do głupot.
Nadrzędny - Autor Staruszka123 Dodany 2010-03-11 17:12
A WŁASNIE TO NIE FOLWARK,ZEBY NAWET W KUCHNI KURY I INNE DZIWNE STWORZENIA ŁAZIŁY,NO A SKORO TO FOLWARK TO CO TY TU ROBISZ CHŁOPIE?TERAZ POKAZAŁES ZE MADROSC NIE JEST TWOJA DOMENA SKORO WSZEDZIE DRZESZ GEBE,POGADAJ SOBIE PRZEZ TELEFON JAK JUZ NIE MA Z KIM TO Z BARBARA.
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2010-03-11 19:33
gadu gadu nocą baju baju w dzień
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2010-03-11 19:31
bo psychicznie chory to też człowiek
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-03-11 18:39
Obiadek dzisiejszy.
Barszcz biały z jajkiem i białą kiełbaska z pieczywem.
Jutro:
Planuję zrobić makaron z twarogiem i ze śmietaną. Czas przygotowania tyle co gotowanie makaronu :-))))))) Ulga dla żołądka ale i dla czasu.
Nadrzędny Autor maltabar Dodany 2010-03-11 18:44
Dobry pomysł i szybko się robi
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-03-11 18:51
Tak to prawda. A co najważniejsze lekkostrawne tylko podobno "danie głodne" tak nazywają inni....
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2010-03-11 19:02
Ja jutro zrobię rybki. Morszczuk w panierce, ziemniaki i surówka z kwaszonej kapusty.
Nadrzędny Autor maltabar Dodany 2010-03-11 19:04
Ja chyba zjem jutro śledzia w śmietanie z ziemniaczkami
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-03-11 19:04
O ja cię..... otwórz jutro w odpowiedniej porze okno to wpadne na porcyjkę. A jeśli już chodzi o rybke to widziałam dziś u nas filety z karpia. Nie pamiętam ceny ale ładnie wyglądały.
Nadrzędny Autor maltabar Dodany 2010-03-11 19:05
karp ma sporo małych ości
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-03-11 19:08
Malta dawno temu raz kupiłam nie ma ości...... to są filetowane duże ryby i te są czyste.
Nadrzędny Autor lidian Dodany 2010-03-11 19:23
filetów z karpia nigdy nie widziałam w sklepie
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-03-11 19:27
To właśnie ci piszę są. Dziś aż się zdziwiłam bo tez dawno nie widziałam i już nawet zapomniałam że Karpia można wyfiletować.
Nadrzędny Autor lidian Dodany 2010-03-11 19:28
Prawdę mówiąc karpia najczęściej robię na święta więc w innym okresie się za nim nie oglądam. Może dlatego nie zauważyłam, że są takie filety.
Nadrzędny Autor Ella Dodany 2010-03-11 19:34
Ja zaś sprawdzałam jakie mają ryby a miałam smaka też na wędzonego dorsza i dlatego zauważyłam karpia :-)
Nadrzędny - Autor Valkiria Dodany 2010-03-27 11:36
Czy pasztet mozna piec w naczyniu żaroodpornym?
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2010-03-27 11:39
Kto Ci zabroni? :-)
Nadrzędny - Autor Valkiria Dodany 2010-03-27 11:41
jasne,ze nikt,tylko pytam,czy sie uda,zwykle piecze sie w pasztetówkach,lub keksowkach.
Nadrzędny Autor maltabar Dodany 2010-03-27 11:47
Wyjdzie,spokojnie
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2010-03-27 11:49
Moja siostra robi super pasztet z królika i zawsze piecze na brytwannie(blasze)
Nadrzędny - Autor Valkiria Dodany 2010-03-27 13:33
kurcze Siwek,a juz myslałam,ześ Ty taki Okrasa i na pieczeniu sie znasz.:-)
Nadrzędny - Autor Staruszka123 Dodany 2010-03-27 14:23
SIWEK-FACET DO WSZYSTKIEGO!!!:-)
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2010-03-27 15:09
Znam się na tym co dobre(żeby zjeść),ale żaden ze mnie kucharz.
Do wszystkiego-oj tak,do tańca i do różańca.Siedem fachów,a ósma bieda.Hi :-)
Nadrzędny - Autor Valkiria Dodany 2010-03-27 17:57
:-)wlazłam znowu nie zeby gotowac a,zeby przysiąść na  "ryczce' i zapytac,czy w waszych rejonach jest tradycja Wieczerzy Wielkoczwartkowej?
Nadrzędny - Autor dobrosia Dodany 2010-03-28 09:52
U mnie nie ma takiej tradycji.A na czym ona polega?
Nadrzędny - Autor Valkiria Dodany 2010-03-28 10:08
No przyrządza sie taka uroczysta kolacje,z łamaniem chleba na pamiątkę tej w Wieczerniku.
Nadrzędny Autor maltabar Dodany 2010-03-28 10:20
Nie u nas nie ma
Nadrzędny - Autor eligiusz Dodany 2010-03-28 17:03
Ryczka po poznańsku to stołek/taboret/ a w jakim powiecie wieczerza?
Nadrzędny - Autor Staruszka123 Dodany 2010-03-28 21:13
WIECZERZA TO CHYBA W CAŁYM KRAJU BO TO OD WIECZERNIKA PRZECIEZ.
Nadrzędny - Autor Valkiria Dodany 2010-04-01 17:19
Co to w kuchni pusto?A gdzie żurek,gdzie sernik i baby lukrowane?:-)
Nadrzędny - Autor maltabar Dodany 2010-04-01 18:23
robią się
Nadrzędny - Autor Staruszka123 Dodany 2010-04-08 10:53
KURDE,KUCHNIE REMONTUJA CZY JAK???
Nadrzędny Autor aggie_c Dodany 2010-04-26 18:50
oj strasznie długo ten remont trwa :-(
jakie były wasze początki w kuchni i największe gafy popełnione?
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-04-26 20:44
Może jednak coś tu skrobnę.
KUCHNIA - wątek założony został przez lidian Po nagonce lidian odeszła. Niestety ja też nie mam ochoty tu nic gotować. Tak więc kuchnia pozostanie nadal zimna. Przykro mi ale wszystko ma swoje granice.
Nadrzędny - Autor Staruszka123 Dodany 2010-04-27 09:56
NO,A KUCHNIA TO NAJLEPSZE MIEJSCE DO INFORMOWANIA O TYM.:-(
Nadrzędny - Autor aggie_c Dodany 2010-04-27 10:13
ok rozumiem :-(
Nadrzędny - Autor Valkiria Dodany 2010-04-28 08:46
Aga,to chyba nie było do Ciebie.

Co prostego,dobrego i nie nieziemsko drogiego mozna zgrilowac,oczywiscie oprócz kiełbasy i kaszanki?
My kładziemy na jeszcze ciepły zar młode ziemniaczki-obrane z dodatkiem koperku,soli i odrobiny masła zapakowane w folie aluminiowa,smakuje PRAWIE  jak te z dzieciństwa,pieczone w ognisku.:-)
Nadrzędny Autor aggie_c Dodany 2010-04-28 10:19
możliwe,że nie do mnie ale i tak zrobiło mi się nie przyjemnie :-(
Nadrzędny - Autor WERBENA Dodany 2010-04-28 10:31 Zmieniony 2010-04-28 10:34
jeśli mi wolno napisać 
coś na grilla
Chleb smarujesz masełkiem czosnkowym tuż przed położeniem na grilla, smażyć z jednej strony tej nie smarowanej,  na brzegu obwodzie grilla aby kromki  nie spiekły się
Czosnek posiekasz w kosteczkę lub zszatkuj na najdrobniejszej tarce, i wymieszaj z masłem , odstawić na najkrócej 3 godz do lodówki.

Karkówkę(cena kg karkówki podoba do ceny kiełbasy) pokroić na plastry i utłuc jak kotlety schabowe potem  otoczyć ziołami, w zależności jakie kto lubi, typu, przyprawa do grilla klasyczna, przyprawa do grilla po staropolsku, a najlepiej zmieszać je. Tak otoczone odstawić do lodówki na 6 godzin, by przeszły smakowo.

Skrzydełka z kurczaka, podobnie wcześniej należy otoczyć w przyprawie np. złocisty kurczak
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Kuchnia (Strona 65) (2453411 - wyświetleń)
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 173 Poprzednia strona Następna strona  

Powered by mwForum 2.16.0 © 1999--2008 Markus Wichitill