Wiesz Dobrosia przypomniałaś mi o mojej babci. Ona kiedy była w wieku Twojego wujka, to również wypiała 50-kę i mówiła, że to na żołądek. Kiedy naprawdę bolał ją żołądek, to do 50-tki dosypywała pieprzu i to wypijała.
Na odstawienie leków nie odważyłabym się. Starsze pokolenie było mocniejsze. To byli ludzie wychowani na rzepie, kiszonej kapuście i smalcu. Wszystko wtedy było zdrowsze. Mój dziadek jak umierał, to miał gładziutką twarz, prawie wcale zmarszczek, a miał ponad 80lat.
pewnie ,taka pięćdziesiątka lub seta przydała by się nie jednemu psu .Takie teraz są wypasione . Widać to po kupach ,zostawianych na chodnikach przez właścicieli tych 'besti' . Pewnie nikt jeszcze nie wyprodukował tak wielkich toreb na to,to ... .
piszecie ,że setka pomaga na dobre krążenie . Więc idąc dalej tym tokiem myślowym pewnie przydałoby się podać taką setkę wszystkim pieskom ,które mają nadwagę ...
akurat usłyszałem o nich w dzienniku . A pozostałości jakie po nich zostają na chodnikach a w które czasami wjadę też mówią że są źle karmione . Te pieski - ma się rozumieć
Niestety nie pamiętam,,,,,ale- śmiem twierdzić, że sporo dziedziczy sie po dziadkach- a ja po dziadku Ferdynandzie, odziedziczyłam poczucie humoru:))))
Piękne imię miał Twój dziadek. Masz rację po dziadkach też dziedziczymi niektóre cechy. Jeden z moich dziadków miał na imię Ignacy, jego pamiętam jak przez mgłę, bo byłam bardzo mała jak umarł. Po nim mój syn odziedziczył wzrost.
Jednego pamiętam JÓZEF drugi zmarł w moje urodziny ( chyba tego nie wytrzymał )Babcia Ania i Helena ,zato dośc często przebywałam u baci Ani dzidka Józka .
Dziadków i babcie może dlatego tak miło wspominamy, bo mieli dla nas najwięcej czasu, cierpliwości i miłości. Miłości zupełnie innej niż miłość rodziców.
ja pamiętam babcie i dziadka ze strony mamy to byli kochani ludzie WANDA I STEFAN ODESZLI JUŻ ALE NIE ZAPOMNE ICH ODDANIA I MIŁOŚCI PAMIĘTAM TEŻ DZIADKA JANA OD STRONY TATY Z NIM ŻADKO SIĘ WIDYWAŁAM PAMIĘTAM TEŻ PRADZIADKA TEŻ JANA TO BYŁ OJCIEC BABCI WANDY BARDZO CIEPŁY CZŁOWIEK MAMA TATY - STANISŁAWA ODESZŁA JAK TATO MIAŁ 19 LAT