Znając upodobania kuchni ... musi być mięsko
Wkładamy do rękawa foliowego udka czy nawet mięso gulaszowe, podlewamy wodą + .... i wkładamy do piekarnika. Co do przypraw często są w sprzedaży razem z woreczkiem jeśli zaś wolimy sami doprawiamy mięso tym czym lubimy. Proponuję wrzucić równieź jabłko obrane i pokrojone w ćwiartki. Zanim mięsko się upiecze (udusi) obieramy ziemniaczki, jeśli młode szorujemy z młodej skórki i gotujemy. W międzyczasie robimy sezonową surówkę. Ziemniaczki posypujemy koperkiem.
Całość pracy nie powinno zająć więcej czasu jak 1 godzinę.
Wykładająć - wylewając mięsko do salaterki dużej mamy już i gotowy sos.
Do popicia wywar zupy własnej roboty która jednak pożre ciut czasu lub barszczyk czerwony instant. Dla nie jeżdżących może być piwko z lodówki.