Zupa ogórkowa smaczna, jutro zrobię
Dzisiaj jak zwykle, bo szybko: pstrągi z patelni grilowej - duże (1 na osobę): posypany przyprawą do ryb, w środek starta marchew i nać pietruszki, pieczone tym razem na oleju (zwykle dodaję masło). Ma być złocisty, a skórka chrupiąca. Ziemniaczki z wody posypane, nacią i koprem, polane resztką tłuszczu. Pstrąga kładziemy na liściu sałaty lodowej, kropimy sokiem z cytryny, posypujemy nacią, na to plasterek pomidora (nie koniecznie). Surówka jaką kto chce, u mnie dzisiaj z kiszonej kapusty - swojej - tzn. sąsiadki
nie lubię jabłka to tylko z marchewką, cebulką, zieleninką, doprawiona: czosnek, pieprz ziołowy, naturalny, vegeta, cukier, oliwa z oliwek. Zupka pieczarkowa na maśle tylko
Na deser Malibu- jak ktoś zechce