www.niepelnosprawni.plStrona główna forum
forum.niepelnosprawni.pl - Nie jesteś zalogowany
Strona główna forum Regulamin i pomoc Szukaj Rejestracja Logowanie
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Kuchnia (Strona 41) (2447739 - wyświetleń)
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 173 Poprzednia strona Następna strona  
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-03-31 18:38
Dzięki. :-)))))))))))
Nadrzędny Autor renatawanke Dodany 2009-04-01 09:32
kluski  na  parze   -lodówka  do  odmrożenia :-(
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-04-04 16:07
Czy robicie mazurki?
Nadrzędny Autor lidian Dodany 2009-04-07 12:06
A jeśli nie mazurki, to jakie ciasta pieczecie na święta?
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2009-04-07 13:12
W tym roku nic nie robię. W zeszłym był mazurek ciasteczka podobne do mazurka i musowo piernik korzenny na miodzie.
Nadrzędny - Autor Bogusia853 Dodany 2009-04-07 20:09
obowiązkowo-sernik,babke i w tym roku tort.
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-04-07 20:39
Sama robisz tort?
Nadrzędny - Autor Bogusia853 Dodany 2009-04-07 21:05
oczywiscie-bedzie smietanowy,może brzdącowy.:-)
Nadrzędny - Autor maltabar Dodany 2009-04-07 21:08
?(brzdącowy ,czyli dla dzieci?
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-04-07 21:12
Obojętne dla kogo , nabrałam ochoty na tort.  :-))))))))))))
Nadrzędny Autor amalian Dodany 2009-04-07 23:30
Ja tam do końca jeszcze nie wiem co będziemy piekli . Wszystko zależy od ...no ...mistrza . Ja tylko będę czeladnikiem ;-) .
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-04-11 10:18
Dziś już kuchnię zamykam. Zakończyłam przygotowania do Świąt.
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2009-04-11 19:33
A mnie się wydaje że na wielkanoc piecze się mazurki i to obowiązkowo. U mnie kuchnia też już zamknięta
Nadrzędny Autor maltabar Dodany 2009-04-11 19:35
koniec i kropka
Nadrzędny Autor lidian Dodany 2009-04-14 10:34
Znów trzeba zacząć myśleć o codziennym obiadku. Dziś to chyba jakaś lekka zupka. :-)))))
Nadrzędny Autor Ella Dodany 2009-04-14 15:31
W takim razie schodzimy na dietę jedząc lekko strawne zupki.

Marzy mi się zupka selerowa z odrobiną kaszki drobnęj jęczmiennej. Chyba jutro coś z tego pichnę.
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-04-19 18:11
Co robicie jutro na obiad?
Nadrzędny Autor Ella Dodany 2009-04-19 18:55
U mnie krupnik
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-04-21 12:03
Amalian napisz co  dobrego dziś robisz. :-)))))))))))))
Nadrzędny - Autor szczerbaty Dodany 2009-04-21 12:53
JA DZISIAJ ROBIE KULKI W MASLE I MACE
NAJPIERW TRZEBA WYJSC SPOCONYM NA ZIMNY WIATR I DOSTAC KATARU
A JAK SIE ZACZNIE KATAR KONCZYC I GESTNIEC TO WTEDY WYDLUBAC
Z NOSA I ROBIC KULKI KTORE PO OPTOCZENIU W MACE
KLADZIEMY NA ROZGRZANE MASLO
JAK USLYSZYMY BECZENIE TO SIE NIE PRZEJMUJEMY
TYLKO PRZYCISKAMY WIDELCEM BO KULKI LUBIA SKAKAC
ZWLASZCZA JAK GDZIES JEST POCHYLE DRZEWO
SMACZNEGO....
Nadrzędny Autor eliska Dodany 2009-04-21 13:05
A jakich przypraw używasz do tego wykwintnego dania?
Nadrzędny - Autor amalian Dodany 2009-04-21 14:15

>Amalian napisz co  dobrego dziś robisz. :-))))))))))))) <


Dzisiaj mam ciąg dalszy pierogów . Tych z ubiegłego tygodnia . Było ich wiele ,tak ,że parę po ugotowaniu (kilka minut ) schlodziłem ,zapakowałem do torebki i zamroziłem . Jest jak znalazł :-) . Ale ,dzisiaj miałem trochę pracy w kuchni ,bo za chwilkę znajdą się goście u nas .
Tak na marginesie prosiłbym o zamknięcie gęby temu gościowi co się zwie szczerbatym .Ten tutaj meil staje się już mocno niesmacznym :-( . Cześć Lidian :-) .
Nadrzędny Autor lidian Dodany 2009-04-21 14:19
Amalian dzięki. :-))))))))))
Nadrzędny - Autor szczerbaty Dodany 2009-04-21 15:08
MARZY CI SIE ZAMYKANIE GEBY TAK JAK ZA KOMUNY CO ?
NIESMACZNE TO SA TWOJE PIEROGI I NIE DZIWIE SIE ZE CI ZOSTALY
ZYGAC SIE CHCE JAK SIE CZYTA O TWOICH PIEROGACH
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-04-21 15:12
Szczerbaty. To wyjdź do innego wątku. Może tam się lepiej poczujesz. Tutaj jest kilka osób, które interesują się gotowaniem.
Nadrzędny Autor szczerbaty Dodany 2009-04-21 15:16
NO TO PISZ O GOTOWANIU A NIE ZAJMUJ SIE WYDAWANIEM POLECEN
CHCESZ SZACUNKU TO GO OKAZUJ INNYM
MNIE AKURAT TO ZWISA
BUSKA W OSMARKANY NOSEK :-(
Nadrzędny - Autor maltabar Dodany 2009-04-21 15:16
Szczerbaty,moze swoje oryginalne przepisy umieszczał byś w wątku :"UŚMIECHNIJ SIĘ" a nuz kogos rozbawia? tu naprawdę sa nie na miejscu!
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-04-21 15:51
Szczerbaty nie chcę nikomu wydawać poleceń, a tym bardziej kłócić się. Zwracam Ci jednak uwagę na to , że chcesz zniszczyć wątek o gotowaniu i wprowadzasz zamęt. Wróćmy zatem do przepisów kulinarnych.
Nadrzędny Autor maltabar Dodany 2009-04-21 16:12
własnie o to mi chodzi,kiedyś ustalilismy ,ze w miarę mozliwosci ,bedziemy się trzymac się tematyki watków(wtedy wiadomo gdzie czego mozna się spodziewac)
Nadrzędny - Autor amalian Dodany 2009-04-21 16:39
W jednym jesteś ' wybitny ' - w utrącaniu wszystkiego i wszystkich -  byle by pisać . 
Twoje wypociny są poniżej poziomu ,który powinien obowiązywać wszystkich - jednokomórkowców również .
Więc ,jeżeli moderator tej listy czyta ją ,to proszę - by tą bezzębną kreaturę doprowadzić do porządku .

Nadrzędny Autor Bogusia853 Dodany 2009-04-21 19:13
Smiechu mi trzeba...a tu Amalian z jednokomórkowcem wyleciał.To było na miare Oskara czy jakiejś innej prestiżowej nagrody!:-)))))))))))))))))
Nadrzędny Autor szczerbaty Dodany 2009-04-22 08:31
PRZESTAN SKAMLEC
ODWOLUJESZ SIE DO MODERATORA JAK BYLY ORMOWIEC DO SWOJEJ KSIAZECZKI
NIE SZUKAJ WSPARCIA TYLKO PISZ JAK FACET
WOGOLE TO MI CIE SZKODA PTASZYNO
Nadrzędny - Autor eliska Dodany 2009-04-22 08:41
Wiesz co Amalian,wydawało mi się jak czytałam te wszystkie chamskie odzywki na tym forum że jesteś jakoś daleko od tego ale okazało się ,że jesteś taki sam jak ci co wyzywają innych od hołoty.Odnoszę wrażenie,że jak byście mogli to byście sobie z dziką satysfakcją wydłubali po jednym oku.
Nadrzędny - Autor maltabar Dodany 2009-04-22 09:33
Tu się zgodze z eliską to o jednokomórkowcu i bezzębnej kreaturze było amalian poniżej  twojego dotychczasowego poziomu
Nadrzędny - Autor Bogusia853 Dodany 2009-04-22 09:47
A ja jednak z Wami Dziewczyny sie nie zgodze,bo:
1)to jest wątek KUCHNIA,więc gotowanie,pieczenie,przyprawy...a nie jak raczył nas SZczerbaty swoimnie na miejscu pożałowania godnym dowcipem
2)odpowiedzcie mi na jakim poziomie są wypowiedzi Szczerbatego?
3)dlaczego(kogo)odeszli stąd Malwa,Klemens,Paweł65,czy oni wszyscy i wielu nie wymienionych też wypowiadali się poniżej poziomu?

TO WRACAJMY DO KUCHNI???
Co można przygotować z kaszy-oprócz krupniku?
Nadrzędny - Autor maltabar Dodany 2009-04-22 09:53
Bogusia ,ja nie twierdzę (zresztą można to przeczytać wyzej ,ze wypowiedzi Szczerbatego są na poziomie i na miejscu)ale to nie znaczy ,ze musimy równac do jego poziomu)
Nadrzędny - Autor Bogusia853 Dodany 2009-04-22 09:57
Może kiedys byly,ale im dalej w las tym więcej drzew.Poza tym,nie rozumiem waszego poklepywania Go po ramieniu,przecież on myśli,ze to co mówi robi jest ok i wszyscy powinniśmy sie tym zachwycać.Dla mnie chamstwo to chamstwo nie ma nic pomiędzy i tyle.Takie pieprzenie,jak w Kursach...wymaga dania w ryj.Koniec kropka.
Nadrzędny Autor szczerbaty Dodany 2009-04-22 13:05
BOGUSKA CIEKAWE CZY W PRACY JESTES TAKA ENRGICZNA I WOJOWNICZA
NIC NIE PIEPRZE BO TO WSZYSTKO ZNAM Z ZYCIA
ON TYLKO DUZO GADAJA O CHECI DO PRACY A POTEM IDA PO ZASILEK
POPATRZ W LUSTRO ZANIM POWIESZ O KIMS ZE NALEZY MU SIE W RYJ
O KULKACH Z NOSA PISALEM DLA TYCH KTORZY POTRAFIA SIE POSMIAC
A NIE DLA TAKIEJ PONURACZKI JAKA PEWNIE TY JESTES
SZUKASZ SOBIE CHLOPCA DO BICIA
POSZUKAJ W RODZINIE
Nadrzędny Autor amalian Dodany 2009-04-25 10:50
Eliska napisała : Wiesz co Amalian,wydawało mi się jak czytałam te wszystkie chamskie odzywki na tym forum że jesteś jakoś daleko od tego ale okazało się ,że jesteś taki sam jak ci co wyzywają innych od hołoty.Odnoszę wrażenie,że jak byście mogli to byście sobie z dziką satysfakcją wydłubali po jednym oku.

Sorry ,że nie odpowiadam w czasie na Twój list ,ale  nie było mnie w domu .
Chciałem być zrozumiany przez autora listu ,że nie odpowiada mi treść  ,więc styl dopasowałem do autora . Koniec kropka :-)  .
Przez kilka dni dałem odpocząć żonie ;-) i pojechałem  w rodzinne strony .
Więc na ławeczce przed domem mogłem spędzić kilka  .
Ale ta wiosna wariuje ;-) - wszystko się zieleni i kwitnie ,że nic tylko oglądać . Trele ptaszków zaś codziennie ' mówiły ' mi dzień dobry i dobranoc .
Tylko jeszcze żony mi brakowało ,więc nie dbając o to ,że miłe towarzystwo ,że przyroda blisko . Już jestem w domu ,bo : Wszędzie dobrze a najlepiej w domu :-) . Pozdrawiam :-) .
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-04-22 09:54
TU JEST KUCHNIA  A NIE MAGIEL

Smalec

Słoninkę i boczek drobno kroimy. Wrzucamy do rondelka słoninkę i wytapiamy, a gdy skwarki już pływają to dorzucamy boczek później cebulkę pokrojoną oraz czosnek i sól.  Jak to wszystko się zrumieni to można dodać starkowane jabłko i majeranek. Przelać smalec do kamionki i jak stężeje jest już gotowy do jedzenia. Pajda chleba ze smalcem i kwaszonym ogórkiem, to jedno z moich dziecięcych wspomnień na wsi.

 
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-04-22 09:57
Bogusia Kasza gryczana polana skwarkami i zsiadłe mleko.
Nadrzędny - Autor Bogusia853 Dodany 2009-04-22 10:00
Dzieki Lidka,.musiałam dopowiedzieć słowo w temacie bez tematu.

Wracam do KUCHNI.
Po tej rehabilitacji,nic mi sie nie chce,a może zrobię gorący kubek?:-)
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-04-22 10:01
Nie radzę. :-)
Nadrzędny - Autor Bogusia853 Dodany 2009-04-22 10:02
To zgrzeje parówke,powiem,ze prądu nie było,wode wyłączyli i cos jeszcze wymyśle,a co sie nie narobie to sie nie narobie.:-))))
Nadrzędny - Autor maltabar Dodany 2009-04-22 10:10
no to naczym podgrzejesz parówkę,bez wody i prądu?
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-04-22 10:15
Bogusia szklanka kaszy gryczanej + 1,5 szklanki wody. Chwilkę pogotować i wyłączyć. Zostawić przykryte pokrywką jak przy gotowaniu. Samo dojdzie a w międzyczasie zrobisz sałatę z zsiadłym mlekiem i sadzone jajko. Obiad gotowy. Satę wiesz jak robić , bo jesteś z Wlkp.
Nadrzędny - Autor Bogusia853 Dodany 2009-04-22 10:31
wiem,ale kto pójdzie po nią do sklepu?Eeeeeeeeeee zrobie kasze z sosem śmietanowym z pieczarkami ,coś jeszcze dodam i gotowe.U nas jajo sadzone daje sie najczęsciej do ziemniaków tłuczonych do tego salata lub fasolka szparagowa.
Nadrzędny - Autor maltabar Dodany 2009-04-22 10:39
no to nie jest źle ,jak to wszystko masz,brzmi apetycznie
Nadrzędny - Autor renatawanke Dodany 2009-04-23 08:15
dziś  mam  krokiety  z  pieczarkami  już  nawet  gotowe :-))  tylko  nie  wiem  jaka  zupa  do  nich  ???
Nadrzędny - Autor maltabar Dodany 2009-04-23 08:20
może pomidorowa? a krokiety sama robiłaś? (ja mam zamrożone pierogi, ale nie wwłasnej roboty)
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Kuchnia (Strona 41) (2447739 - wyświetleń)
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 173 Poprzednia strona Następna strona  

Powered by mwForum 2.16.0 © 1999--2008 Markus Wichitill