www.niepelnosprawni.plStrona główna forum
forum.niepelnosprawni.pl - Nie jesteś zalogowany
Strona główna forum Regulamin i pomoc Szukaj Rejestracja Logowanie
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Kuchnia (Strona 68) (2448036 - wyświetleń)
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 173 Poprzednia strona Następna strona  
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2010-07-04 09:00
lidian prosze nie załamuj mnie fuj!
Nadrzędny Autor Maria Brylka Dodany 2010-07-04 11:39
Dziekuje za podpowiedzenia dot.zurawiny.Nigdy nie podawalam do kurczaka ale sprawdzic trzeba.Co do imienia to fakt,roznie  zwracaja sie do Marii.Ja w domu i dla Was jestem Maryla.ps.jutro na obiad makaron z sosem pomidorowym= przesmazone mielone z dotatkami cebulki,czosnku,papryki i ziol.Posypane startym serem.smacznego serdecznie pozdrawiam maryla
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-07-04 14:53
Marylko jutro u mnie tylko zupka brokułowa i zamiast śmioetany dałam serek topiony dla odmiany. Po przegotowaniu rozpuszcza się i daje lepszy smak niż smietana. Smak serka w/g gustu ja dałam z szynką taki mały trujkątny, ale na 1,5 litra zupy.
Żurawinę zawsze dodaję do drobiu a czasem nadziewam nią pieczone mięso wieprzowe. Wówczas wyglada jak keks i daje inny smak mięsa niż jest. Lubię wymyślać inne potrawy i zmieniać smaki. To samo a jednak inaczej smakuje.
Nadrzędny Autor Maria Brylka Dodany 2010-07-04 16:40
Ok.Wprowadzam od dzis do mojej kuchni czesciej zurawine.Za informacje co do zalet serka topionego dziekuje!
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-07-04 16:43
:-)
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2010-07-04 16:48
prawdziwe kucharki z was
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2010-07-05 14:28
Najlepszy jest świński ogon w kapuście :-)
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2010-07-05 14:55
:-)
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-07-05 16:53
Nie próbowałam ale mój tata lubił te świńskie ogony w kapuście
Nadrzędny - Autor Maria Brylka Dodany 2010-07-05 17:35
Basiu! Daleki mi do dobrej kucharki ale lubie gotowac i zaskakiwac roznymi kombinacjami.Np. salatki warzywne w polaczeniu z roznymi /na czasie /owocami itd.Kiedys kochalam rowniez piec,ale podwyzszony cholesterol sprawil,ze paleczke porzejela corka moja.
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2010-07-05 17:37
możesz jeść pieczone tylko w mniejszych ilościach
Nadrzędny - Autor Maria Brylka Dodany 2010-07-05 17:56
Dziekuje za podpowiedz!Ale nie przyznalam sie,ze jestem lakoma na slodkie i nie widze koooooca.Straszne.
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2010-07-05 18:05
nie ma za co
Nadrzędny Autor niunia1004 Dodany 2010-07-20 21:44
ze świńskiego ogonka to i biały barszczyk mozna zrobić
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2010-07-11 07:36
W taki upał, to nawet jeść się  nie chce.
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2010-07-11 11:17
ale trzeba by żyć
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-07-11 14:10
To też zrobiłam tylko zupę owocową. Moi chwalą sobie bo zimna i prosto z lodówki :-)
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2010-07-11 19:25
ja miałam letnią kalafiorową super
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2010-07-12 10:58
Dziś deser z porzeczek i jogurtu. :-)))))
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2010-07-12 11:00
smacznego lid
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2010-07-12 11:06
Dzięki. Lubię porzeczki , ale należę chyba do mniejszości. :-))
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2010-07-12 13:08
ja za nimi nie przepadam
Nadrzędny - Autor Valkiria Dodany 2010-07-12 13:21
mam wisnie i chciałam upiec drozdzowca,tylko strasznie kwasnie,jak zrobic aby były dobre a placek nie upadł?
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2010-07-12 13:24
odsącz wiśnie i daj dużą ilość cukru
Nadrzędny - Autor Staruszka123 Dodany 2010-07-12 15:33
...I ZAKALEC PEWIEN.
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2010-07-12 15:56
Tak , do ciasta drożdżowego nie można dawać za dużo cukru. Jak mam kwaśne owoce, to zasypuję cukrem , odstawiam na chwilę, odsączam ( jak radzi Basia), a po upieczeniu jeszcze posypuję cukrem pudrem.
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2010-07-12 15:58
:-)
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-07-12 18:12
Ja zapraszam się już na gotowego placka bo co do pieczenia mam dwie lewe ręce :-))))))))))
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2010-07-12 18:52
ja dziękuje za ciasto nie jadam drożdrzówek
Nadrzędny - Autor klarysa Dodany 2010-07-12 19:13
Nie wiesz zatem, co dobre. :-) a najlepsze takie  jeszcze ciepłe, z masełkiem i ciepłym mleczkiem, pycha  -wspomnienie dzieciństwa :-)
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2010-07-12 19:51
dla każdego co innego jest dobre
Nadrzędny - Autor Janka1 Dodany 2010-07-14 08:19
zupa brokułowa, z dodatkiem kilku warzyw, wszystko zmiksować, czy lubicie, ja bardzo, najbardziej smakuje schłodzona troche
Nadrzędny - Autor amalian Dodany 2010-07-14 12:37
na myśl o brokule zaraz zielenieje ;( . Jednak jestem konserwatystą- tylko w kuchni- i wolę kalafior może być ugotowany na parze, polany masełkiem i posypany bułką tartą ... To naprawdę się fajnie je ...a jak fajnie i nie skomplikowanie gotuje . Dzisiaj ugotowałem risotto... Paruje w kuchni i czeka na żonkę ;-). Pozdrawiam wszystkich :-).
Nadrzędny Autor siwek Dodany 2010-07-14 13:10
amalian -gdzie się włóczysz,że tak rzadko tu zaglądasz-dziewczyny tęsknią za Tobą i za twoim gotowaniem :-)
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2010-07-14 13:53
Amalian wreszcie jesteś. :-)))))))
Nadrzędny Autor maltabar Dodany 2010-07-14 15:09
Witaj Amalian
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-07-14 19:58
Obiadek na jutro.

Paluszki rybne ziemniaczki gotowane. Pokroić porę w talarki doprawić ziołami i solą dodać śmietanę i wymieszać. Zanim paluszki się usmażą, pokroić zielony ogórek w talarki i dodać do pory. Ponownie wymieszać. Można dołożyć zielony koperek.
Smacznego
Nadrzędny Autor amalian Dodany 2010-07-14 20:11
amalian -gdzie się włóczysz,że tak rzadko tu zaglądasz-dziewczyny tęsknią za Tobą i za twoim gotowaniem <

Jezdem, jezdem ;-)) - tylko czasami, ale pogoda jest nie najlepsza,  sił jakby mniej. Pozdrawiam wszystkich :0.
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-07-14 20:41
Witaj Amalian widzę że jesdeś ale co na obiad jutro picniesz... Brakuje tu twoich przepisów pomysłów i pełnej kuchni
Nadrzędny Autor Maria Brylka Dodany 2010-07-14 20:57
Ja na jutro mam w planie salatke grecka ziemniaczki i piersi z kurczaka a na deser owoce.
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-07-14 21:30
O ja cię co za pyszności. Chyba na miotle przylecę i wproszę się na Twój obiadek :-)
Nadrzędny - Autor Maria Brylka Dodany 2010-07-15 09:02
Zapraszam!
Nadrzędny - Autor maltabar Dodany 2010-07-15 11:31
To lecimy
Nadrzędny Autor Maria Brylka Dodany 2010-07-15 12:32
Jestescie mile widziani!
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2010-07-15 18:25
:-))) dla Marylki.

U mnie jutro udka z kurczaka pieczone i to musowo zamiast wędliny. mama mówi że piątek jak był młody też mięsko jadł a my jeszcze nie staruszki :-) Do tego po ziemniaczku no iiiiiiiii i tu problem nie poszłam do miasta :-( :-) E tam coś wymyślę.
Nadrzędny - Autor Maria Brylka Dodany 2010-07-16 14:44
Dobre okreslenie piatku!Kupuje! A co do udek to juz czuje zapach a nie wspomne,ze slinka mi leci.Ja dzisiaj mialam kalafiorowa na udku.Dla odmiany cos lekkiego i dwa w jednym.Teraz chetnie,mowie o sobie/to bym jadla tylko kartofelki z koperkiem + mizeria lub ogorek kiszony malosolny i duzo zsiadlego mleka.
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2010-07-16 20:28
Proponuję nóżki lub skrzydełka z biedronki,albo udka z żabki.
Nadrzędny - Autor Maria Brylka Dodany 2010-07-17 09:34
Sluchaj,zabie udka tez sa niezle.Ale trzeba je umiec przyprawic i podac!
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2010-07-17 14:07
Hi,hi,hi-ja tylko zakupy zrobiłem w żabce i biedronce(żeby było taniej) i chciałem Was zaprosić na grilla :-)
Nadrzędny - Autor Maria Brylka Dodany 2010-07-17 15:13
No to dobrze sie sklada,mamy wolny wieczor i przyjmujemy zaproszenie.A to fakt,artykuly w  wymienionych markietach sa o wiele tansze.Do zobaczenia.
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Kuchnia (Strona 68) (2448036 - wyświetleń)
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 173 Poprzednia strona Następna strona  

Powered by mwForum 2.16.0 © 1999--2008 Markus Wichitill