www.niepelnosprawni.plStrona główna forum
forum.niepelnosprawni.pl - Nie jesteś zalogowany
Strona główna forum Regulamin i pomoc Szukaj Rejestracja Logowanie
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Kuchnia (Strona 86) (2435538 - wyświetleń)
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 173 Poprzednia strona Następna strona  
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2011-10-23 11:24
rosół ziemniaki mięso i sórówka z marchwi
Nadrzędny - Autor kryształek Dodany 2011-10-23 15:27
Wolę kuchnię Nigelii lub R.Rączki, z jego przepisów niekiedy korzystam.
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2011-10-23 15:34
zatem smacznego
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-10-23 16:49
Basia u mnie też rosół, a na drugie mięsko, ziemniaki i surówka z czerwonej kapusty.  :-)))))))))))))
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2011-10-23 16:57
u mnie był ogórek kiszony zamiast marchwi :-)
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-10-24 06:42
Nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad. Ela gdzieś się zawieruszyła i kto mi teraz coś podpowie?
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2011-10-24 11:00
u mnie to samo co wczoraj
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-10-24 11:51
Zrobiłam żurek. :-)
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2011-10-24 13:07
SMACZNEGO
Nadrzędny - Autor dobrosia Dodany 2011-10-24 16:55
Polecam mase budyniowa inaczej-gotowana na Kubusiu,kazdy kolor soku sie nadaje.
Nadrzędny - Autor kryształek Dodany 2011-10-25 18:04
Z czym smakuje najlepiej? Chodzi mi o deser, lub jako składnik kremu do ciasta (może być)?
Nadrzędny - Autor dobrosia Dodany 2011-10-28 15:22
Masa budyniowa sluzy do przekladania biszkoptow.
Nadrzędny - Autor kryształek Dodany 2011-10-28 20:40
Dzięki. Robisz krem budyń-masło? Też do prekładania tortów.
Znasz jeszcze jakieś smaczne kremy (nie tuczące :-))
Nadrzędny - Autor bober Dodany 2011-10-29 16:00
Masz czas - zrób karpatkę.
Smacznego.
:-)
Nadrzędny - Autor bober Dodany 2011-10-29 16:03
Dobrosiu życzę zdrowia, szczęścia i tak dalej trzymaj - masz dużo pogody i siły ducha!
Pozdrawiam także wszystkich Twoich domowników.
:-), :-), :-)
Nadrzędny - Autor dobrosia Dodany 2011-10-29 18:13
http://alicja.przepisy.net/shrek
Chodzi mi o mase budyniowa z tego przepisu.
Nadrzędny Autor dobrosia Dodany 2011-10-29 18:14
Dziekuje za pozdrowienia.Staram sie zachowac pogode ducha,choc czasem jest to trudne.Rowniez pozdrawiam.
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-10-31 14:50
Dziś fasolka po bretońsku. :-)
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2011-10-31 15:58
gołąbki z sosem pomidorowym i flaczki
Nadrzędny - Autor Ella. Dodany 2011-10-31 19:09
Oj i u mnie od 3 dni gołąbki z sosem pomidorowym. Koniec z obiadkami. Przechodzę na kurację głodową. :-)
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-10-31 19:11
A kto mi będzie podpowiadał co na obiad ugotować?
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2011-10-31 19:21
zostaje internet
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-10-31 19:24
No tak.
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2011-10-31 19:25
ja też coś podpowiem jak mi do głowy przyjdzie :-)
Nadrzędny - Autor Ella. Dodany 2011-10-31 19:29 Zmieniony 2011-10-31 19:37
Liduś podpowiedzą ci wszyscy inni :-)

Jutro mogą być np pierożki z Biedronki :-)
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-10-31 19:31 Zmieniony 2011-10-31 19:34
Mam je zbierać????????????? :-))))))))))
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2011-10-31 19:33
zbieraj zbieraj :-)
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-10-31 19:34
:-))))))))))))))))))))))))
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2011-10-31 19:35
ciekawe ile by trzeba było ich uzbierać by np ugotować zupe :-)
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-10-31 19:37
Całą "kupę", bo z dwóch biedronek, to dla tej co głodówkę zapowiedziała. :-)))))))))))) :-))))))))))) :-)))))))))))
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2011-10-31 19:38
:-)
Nadrzędny - Autor Ella. Dodany 2011-10-31 19:38
Ha ha ha, a ja robię z jednej Biedronki czyli kupne :-)))))))))))
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-10-31 19:39
:-)
Nadrzędny Autor barbara33 Dodany 2011-10-31 19:39
:-)
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-11-09 12:15
Dziś bigos. :-)
Nadrzędny - Autor dobrosia Dodany 2011-11-09 18:52
A sa tu specjalistki(ści)od babek ziemniaczanych?Poprosze o sprawdzony przepis,bo chetnie bym zjadla.
Nadrzędny - Autor bober Dodany 2011-11-09 19:28
Czy chodzi Ci o "Kugiel"? Ziemniaki surowe starte jak na placki ziemniaczane, jajka, przyprawy, mąka, żeberka, kiełbaska i do piekarnika.
Dzisiaj już muszę kończyć, jak interesuje Cię dokładniej to ewentualnie jutro napiszę.
:-)
Nadrzędny - Autor dobrosia Dodany 2011-11-10 20:00
A ziemniaki sie odciska?
Nadrzędny - Autor bober Dodany 2011-11-10 20:30
Ziemniaki tak jak na placki ziemniaczane - nie odciskamy. Ilość zależy jaka brytfanka lub prodiż. Jajka 1-2, przyprawy obowiązkowe pieprz i sól. Zamiast soli może być Wegeta. Inne przyprawy wg uznania. Ja daję majeranek, zioła prowansalskie i czosnek. Ładne żeberka - tyle ile jedzących - w środek - dobre są wędzone. Daję dodatkowo - lub tylko kiełbasę. Może też być boczek - co kto lubi. Skropione oliwą i do piekarnika. Długo się piecze, już nie pamiętam ile (dawno nie piekłam). Pyszne, syte i tuczące, a zapach wspaniały.
Smacznego.
:-), :-)
Nadrzędny Autor bober Dodany 2011-11-10 20:36
Mąki tyle aby zagęścić. Najwspanialsze smaki i potrawy to nasza inwencja, oraz smakowanie surowego.
Nadrzędny - Autor kryształek Dodany 2011-11-10 21:17
Ja robiłam bez mięska :-). Masa ziemniaczana jak na placki, lekko zlewam nadmiar wody (zależy od ziemniaków), jaja, ja lubię z cebulką,pieprz ziołowy, odrobinę ostrej papryki, trochę mąki. Na spód kroję świeży boczek, wlewam masę i znowu skrawki boczku na wierzch. Piecze się ok. godz. Dawno  nie robiłam :-)
Nadrzędny - Autor bober Dodany 2011-11-10 21:49
Zapomniałam o cebuli ( ale cebulę obowiązkowo dodaje się do placków). Pieprz ziołowy jest marny. Najlepszy do wszystkiego - naturalny, ziarnisty, świeżo mielony.
:-)
Nadrzędny - Autor dobrosia Dodany 2011-11-11 19:14
Koniecznie wyprobuje.Dodam kielbase i boczek,duzo majeranku i czosnek.Tylko boje sie troche,bo juz oczami wyobrazni widze,jak wszyscy sie zachwycaja,a jak mam takie wizje,to mi sie nie udaje.Mam nadzieje,ze tym razem bedzie inaczej.Dziekuje.Nikt nie pisze o proszku do pieczenia,niektorzy dodaja do plackow.
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-11-11 19:19
Do placków ziemniaczanych nie dodaję proszku do pieczenia. :-)
Nadrzędny - Autor bober Dodany 2011-11-11 19:23
Nigdy nie dodawałam i nie słyszałam o proszku do pieczenia w plackach ani "kuglu".
Do blinów trochę dawałam.
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2011-11-11 20:26
zapraszam jutro na pierogi ruskie
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-11-11 20:33
Zamawiam pierwszą porcję. :-)))))))))))))
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2011-11-11 20:55
już stawiam i życze smacznego :-)
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2011-11-11 21:08
:-))))))))))
Nadrzędny - Autor barbara33 Dodany 2011-11-11 21:26
:-)
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Kuchnia (Strona 86) (2435538 - wyświetleń)
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 173 Poprzednia strona Następna strona  

Powered by mwForum 2.16.0 © 1999--2008 Markus Wichitill