www.niepelnosprawni.plStrona główna forum
forum.niepelnosprawni.pl - Nie jesteś zalogowany
Strona główna forum Regulamin i pomoc Szukaj Rejestracja Logowanie
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Kuchnia (Strona 51) (2459474 - wyświetleń)
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 173 Poprzednia strona Następna strona  
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2009-11-18 20:53
Z cytryną jadłam ale z musztardą też nie próbowałam
Nadrzędny - Autor Barbara Mycko Dodany 2009-11-18 22:04
FASOLKI NIE JEM GALARETĘ SPORADYCZNIE TEŻ ZA NIĄ NIE PRZEPADAM
Nadrzędny Autor amalian Dodany 2009-11-20 11:58
Wpadłem dzisiaj na chwilkę do kuchni a tu nie ma nikogo. Pewnie wszyscy MC Donaldzie :-( . Na dzisiaj moc obowiązków mam w kuchni :-) . A ręce już nie te:(- słabe i wszystko z nich wylatuje, ale... . Dzisiaj zrobię ryż zapiekany z jabłkami . To na dziś , zaś na jutro pulpety z kurki . Cebula już się zeszkliła, zaraz mięsko zmiele a raczej potraktuję blenderem parę przypraw i będzie jak znalazł . Pozdrawiam :-) .
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2009-11-20 16:37
A u mnie jutro wątróbka na chrupko z cebulką+ziemniaczki gotowane i papryczka marynowana.
Nadrzędny Autor Barbara Mycko Dodany 2009-11-20 17:48
TYLKO NIE WĄTRÓBKA ZIEMNIACZKI I ZAPIEKANY RYŻ  Z JABŁKAMI CO TO TO NIE :-(
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2009-11-20 18:01
Uwielbiam mniam mniam :-)
Nadrzędny - Autor Barbara Mycko Dodany 2009-11-20 18:24
:-)
Nadrzędny Autor siwek Dodany 2009-11-21 13:21
Wątróbka jest super i z cebulką oczywiście,aż ślinka leci.
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2009-11-21 16:16
Tak siwek wątróbka była nie tylko z cebulka ale w specjalnej panierce z suszonym czosnkiem

Na jutro:

Rosołek wołowy i choć nie przepadam gotuję.

Mięsko gotowane z ziemniaczkami polane sosem. Buraczki na ciepło.
Do popicia co kto lubi.
Nadrzędny Autor Barbara Mycko Dodany 2009-11-21 23:21
smcznego
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-11-24 17:03
Czy ktoś z Was piekł kiedyś gęś ?
Nadrzędny - Autor Barbara Mycko Dodany 2009-11-24 17:10
NIESTETY NIE
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2009-11-24 17:17
Może Amalian się zjawi,bo on jest szefem kuchni.
Nadrzędny Autor Barbara Mycko Dodany 2009-11-24 17:31
:-)
Nadrzędny Autor amalian Dodany 2009-11-24 18:12
Jezdem, jezdem ;-) - alem gęsi nie piekł ngdy ;( . Za to pamiętam takową jak była pieczona przez mamuśkę . Ale pachniało w domu a jakie to było dobre. Teraz to mi tylko wspomnienia zostały . Pewqnie i o gęś trudno a i gęsiarkę by trzeba było mieć, bo gąska  dobrze się w niej piecze . I dieta nie pozwala. Same zakazy :-(.
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2009-11-24 17:39
Ja piekłam dość dawno temu ale strasznie tego nie lubię robić. Liduś czemu pytasz?
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-11-24 17:50
bo chciałabym zrobić na święta
Nadrzędny Autor dobrosia Dodany 2009-11-24 18:18
Moja mama tez kiedys piekla gęś,ale przyznam sie,że nie lubie gęsiego mięsa.
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2009-11-24 18:23
Lid gęś musi skruszeć czyli jeśli kupisz świeżą powinnaś zamrozić ewentualnie w ostatniej chwili tj na 3 dni przed zawinąć w płótno nasączone w roztworze wody z octem ( stary zwyczaj naszych babć poza tym octu ma być więcej proporcji nie znam ja mrożę) Potem ją wymoczyć dobrze a następnie nadziać w/g gustu tym kto co lubi ( ja suszem kompotowym i figami). Posolić doprawić do smaku i piec tak długo aż będzie gotowa. Sprawdzić łatwo nakłuwając w najgrubszym miejscu. Na gazie butlowym piecze się około 4 godzin.
Indyka piekę w podobny sposób ale najpierw mrożę. Mięso mrożone jest bardziej kruche. Gęś ma dość tłustą skórę i dość mocno się wytapia. Należy co jakiś czas polewać tym samym wytopionym wywarem.
Nadrzędny Autor lidian Dodany 2009-11-24 18:25
Dzięki.
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2009-11-24 19:01
Drobiazg. :-)
Nadrzędny - Autor renatawanke Dodany 2009-11-24 22:23
Pewnie  już  poszliscie  spac  a  ja POMOCY !!!!!!  --plisssss  --a;:-)))  jak  zrobic   mase  budyniową  ??  ale  zeby  nie była  przypalona  czy  jeszcze  co gorszego :-)) :-(((
Nadrzędny Autor siwek Dodany 2009-11-24 22:28
Może przed snem się odezwą.
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-11-24 23:11 Zmieniony 2009-11-24 23:19
Renatko w KUCHNI taki przepis chyba był. To jest prosty przepis. Budyń gotujesz z mlekiem i cukrem, a po wystudzeniu ucierasz z masłem.
Nadrzędny Autor renatawanke Dodany 2009-11-25 09:10
Liduś  :-))))) dzieki  ale  czas  siedzi  za mną   i  mam  słaby  inter.  to  krew  mmnie  zaleje zaczym  znajde  -- tak  wolno  łazi !!
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2009-11-26 16:50
Potrawy z różnych stron świata ale jakie ....... ???????

(kliknij jak masz mocne nerwy)
Nadrzędny Autor siwek Dodany 2009-11-26 17:24
Nie jestem obrzydliwy,ale bym tego nie jadł,no może aligatora,bo nigdy nie próbowałem i chyba nie będzie okazji,a z krowich wymion to przecież w Polsce robi się pasztetówkę,tylko dodaje się grysik i wszyscy to jedzą.:-)
Nadrzędny Autor lidian Dodany 2009-11-26 17:27
Co kraj to obyczaj. Spróbowałabym . :-)))))))))) Wiesz przyszły mi do głowy nasze dania np ozorki , nerki , flaki.....dla innych narodów również mogą być "nieciekawe. "
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2009-11-26 17:31
Siwek z krowich wymion robi się też serdelki. Ja jednak ich nie lubię.
Lid nie spróbowałabym tych dań.I tak jak siwek najwyżej mięsko z aligatora z serniczkiem. A tak naprawdę dałam radę obejrzeć 10 tych specjałów i żołądek poszedł mi do gardła. Cd chyba nie nastąpi . A fuj .... wolę nasze flaki :-)
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-11-26 17:32
Coś Ty Elunia, takie bycze jąderka , to pewnie "miód malina" :-)))))))))))
Nadrzędny Autor siwek Dodany 2009-11-26 17:37
Jąder nie miałem okazji jeść,ani byczych,ani baranich,ale różne podroby tak i są bardzo smaczne.
Nadrzędny - Autor Ella Dodany 2009-11-26 17:41
Nie jestem aż taka mocna w..... wolę już nasze schabowe... Lid wybacz ale toto mi na mdłości zbierze a fuj......

Nie kupuję ozorków a nerki jak kiedyś robiłam to moczyłam aż smród wyszedł . Teraz nawet na nie nie patrzę. Wątróbka owszem flaki czasami tylko reszta beeeeeeee
Nadrzędny Autor siwek Dodany 2009-11-26 17:43
Schabowy,kapusta i ziemniaki,a do tego browar i fajnie jest.
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-11-26 17:43
Najtrudniej byłoby mi skonsumować larwy. Tym bardziej, że często są jedzone żywe. :-))))))))
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2009-11-26 17:49
Żadnych robali,to jest obrzydliwe,mogę patrzeć,ale takiego świństwa bym nie jadł.Eeee Yyyyyy beeee
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2009-11-26 17:51
Lid,a jak jeździsz na ryby,to takie robale nakładasz na haczyk?
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-11-26 17:52
Nie takie wielkie. Takie to ja "ryby" łowię. :-)))))))))
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2009-11-26 17:54
Hi,hi,hi,a co większe by Cię wciągnęły do wody.
Nadrzędny Autor Barbara Mycko Dodany 2009-11-26 17:55
NIE KRACZ
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-11-26 17:55
:-))))))))
Nadrzędny Autor lidian Dodany 2009-11-26 17:57
Co robicie jutro na obiad?
Nadrzędny - Autor Barbara Mycko Dodany 2009-11-26 17:57
KRA KRA WRONA ZŁA
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2009-11-26 18:03
Kto tu kracze?
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2009-11-26 18:04
Zupę ze zgniłego ogórka.
Nadrzędny - Autor Barbara Mycko Dodany 2009-11-26 18:12
WRONA BEZ OGONA
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2009-11-26 18:15
Wrony już śpią,bo jest ciemno :-)
Nadrzędny - Autor Barbara Mycko Dodany 2009-11-26 18:17
KAŻDA WRONA MA SWEGO GAWRONA GAWRON POPROWADZI  I W KAŻDĄ DZIURE WSADZI  TU ZIARENKO TAM ZIARENKO BĘDZIE NIEZŁE POWIDEŁKO
Nadrzędny - Autor siwek Dodany 2009-11-26 18:21
I będą młode.Jeżeli na ciało działa drugie ciało,to powstaje trzecie ciało.
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2009-11-26 18:23
Tu jest KUCHNIA.
Nadrzędny Autor siwek Dodany 2009-11-26 18:25
To trzeba coś smacznego upichcić i zaprosić towarzycho na wyżerkę.
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Kuchnia (Strona 51) (2459474 - wyświetleń)
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 173 Poprzednia strona Następna strona  

Powered by mwForum 2.16.0 © 1999--2008 Markus Wichitill