www.niepelnosprawni.plStrona główna forum
forum.niepelnosprawni.pl - Nie jesteś zalogowany
Strona główna forum Regulamin i pomoc Szukaj Rejestracja Logowanie
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Kuchnia (Strona 171) (1560459 - wyświetleń)
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 171 Poprzednia strona Następna strona  
Nadrzędny - Autor w-zetka Dodany 2019-07-20 15:37
Cholesterol ma korzystny wpływ na człowieka. Długowieczni mają go zawsze dużo, to ich cecha wspólna, niezależnie od trybu życia. Niebezpieczna jest wg nowych trendów homocysteina. (Wyczytane oczywiście.)
Nadrzędny Autor lidian Dodany 2019-07-20 15:50
O cholesterolu jest wiele opinii. Wiem jedno, na podwyższeniu jego norm we krwi krocie zarobiły firmy farmaceutyczne. Moja matka miała wysoki wg dzisiejszych norm cholesterol, nie brała leków i nigdy z tego powodu nie chorowała. Zmarła na chorobę nie związaną z jego stężeniem we krwi.
Nadrzędny - Autor Szuwi Dodany 2019-07-31 06:15
Czy macie namiary na jakieś miejsce z żywnością bezglutenową?
Nadrzędny - Autor Aliss Dodany 2019-07-31 11:40
W wielu sklepach obecnie mozna dostać takie jedzenie. Dokładnie zapoznaj się z listą produktów i zabronionych i dozwolonych . Zwróć uwagę na składniki, na które trzeba uważać (możliwe ukryte źródła glutenu). Na początku można zabierać ze sobą taką listę na zakupy – z czasem przestanie to być konieczne.
Zawsze bardzo uważnie czytaj skład każdego produktu spożywczego – najlepiej jeszcze w sklepie. Jeśli nie jesteś pewien, czy dany produkt nie zawiera glutenu (niedozwolonej skrobi, białka roślinnego, słodu jęczmiennego itp.), zrezygnuj z zakupu.
Zerknij sobie tutaj:
https://bezgluten.pl/sklep/119-desery-dodatki-do-pieczenia

W sklepie mają dobre ceny.
Nadrzędny - Autor w-zetka Dodany 2019-07-31 14:25
Szczyt inteligencji. Rano zapytać, za kilka godzin sobie odpowiedzieć i myśleć, że jest się spryciulą, a czytelnicy klikną w link.;-)
Dobrego samopoczucia. ;-) Wymyślajcie lepsze sposoby, albo piszcie otwarcie, że tak zarabiacie, to by było chyba lepiej przyjmowane. :-)
Czasem szczerość bardziej się opłaca niż robienie w konia ON.:-)
Nadrzędny Autor lidian Dodany 2019-07-31 14:47
Tylko, że ON na szczęście mają rozum o czym niektórzy zdają się zapominać. :-)
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2019-07-20 15:03
Ciasto już też rzadziej piekę. Lepiej kupić w dobrej ciastkarni po kawałku dla każdego. Kiedyś jak dzieci były małe to częściej piekłam. Teraz to tylko jak się cała rodzinka pojawia. :-)))
Nadrzędny - Autor kryształek Dodany 2019-07-20 15:20
Widzę kobietki, że jesteśmy na tym samym etapie, jeśli chodzi o gotowanie :-)) cóż wszystko się zmienia i trzeba sie przystosować. Poza tym człowiek już nie ma tyle zapału :-))) i robi sie wygodny, zatem gotujmy proste dania a te bardziej złożone zamawiajmy :-)))
Nadrzędny Autor lidian Dodany 2019-07-20 15:29
Kobieta, kiedy ma małe dzieci dostaje takiego "kopa" jakby była po dopalaczach więc sprząta, pierze gotuje, piecze itd. i ani się obejrzy jak czas ucieka. Kiedy dzieci wyfruwają w świat dopiero "dopalacz" traci moc i  zaczynamy myśleć o sobie. Jeszcze siły nam wracają, gdy wnuki przychodzą. Dla nich możemy wiele zrobić i nie czujemy tego w kościach. No może na drugi dzień. :-))))
Nadrzędny - Autor Kropek Dodany 2019-07-21 08:39

> Nie masz racji, teraz gotowce też pięknie pachną, bo inaczej nie sprzedawałyby się :-)


Często korzystam z gotowców ale najczęściej w barach i małych lokalach dawniej stołowkami zwane :-) mam takich miejsc sześć- ceny od12 do 18 zł. Uwzględniając oszczędność czasową na gotowanie i sprzątanie to jest do przyjęcia.
Teraz nawet ja czasami potrafię coś ugotować i to tylko dla siebie i nie jest to żadne wegańskie ;-) danie.
Czasami wystarcza mi schabowy w płynie pod wzgĺędem kaloryczności :-)
Nadrzędny - Autor kryształek Dodany 2019-07-21 10:36 Zmieniony 2019-07-21 10:48
dzś "płynna" pogoda :-) , właśnie przeczytałam propozycję ciasta.. "sernik bez sera".. :-))) super, za chwilę będzie chleb bez mąki. Już niektóry coć takiego przypomina. Ja kupuję w sprawdzonej piekarni od lat, ale ostatnio wraz ze wzrostem ceny jakość jakby wyraźnie spadła. mięso bez mięsa - szprycowanie wodą to standard - ciekawe ile człowieka będzie w człowieku??? :-)))
Nadrzędny - Autor w-zetka Dodany 2019-07-21 12:17
A co powiecie na to, że w chlebie jest tłuszcz wieprzowy?! Myślałam, że się przewrócę z wrażenia jak przeczytałam skład. Chleb foliowany z opisami. Kupiony przypadkowo w markecie.  Jeden kawiorek, jeden zwykły - obydwa z tłuszczem wieprzowym, czyli pewnie na smalcu.
Nadrzędny Autor lidian Dodany 2019-07-21 14:02
Ja takich wynalazków staram się nie kupować, choć przyznam, że też kilka razy dałam się nabrać. Teraz czytam etykiety.
Nadrzędny - Autor kryształek Dodany 2019-07-21 15:30
Albo łój, bo na smalcu byłby pulchny. Ale kawiorek to już gruba przesada...  To teraz wiem dlaczego zawsze odchorowałam (żołodkowo) pieczywo z marketów :-)
Nadrzędny - Autor kryształek Dodany 2019-07-22 23:27
Weszłam do kuchni, bo nie wiem co jutro na obiad, będzie gorąco, więc coś lekkiego, niestety chłodników nie lubię.
Nadrzędny - Autor Kropek Dodany 2019-07-23 00:53
Jest takie wielkopolskie danie "pyry z gzikiem" - sprawdza się w upały ;-)
Nadrzędny Autor kryształek Dodany 2019-07-23 08:59
Dzięki za przypomnienie - pyry z gzikiem - idę po pyry, bo wczoraj to były takie groszki, że nie warto było kupować. Jak nie będzie padać to chyba wesoło nie będzie :-)

Lidia - rybkę też b. lubię, ale za ciepło na smażenie, a twarożek w kubeczku, ze śmietanką, tylko dodać zieleninkę i gotowe :-))) Niech żyje lenistwo! :-))
Nadrzędny - Autor lidian Dodany 2019-07-23 07:41
Rybka, ziemniaki i ogórek małosolny. :-)
Nadrzędny - Autor Marek_G76 Dodany 2019-08-01 09:16
Ja dziś na obiad mam gulasz z warzywami...pychota...
Nadrzędny Autor Zagubiony40 Dodany 2019-08-06 16:11
A ja dzis mialem ochote posiedziec w kuchni tam mam spokoj. Dzis roladki ze schabu. W srodku ogureczek boczek ser typu blue a roladki zawiniete w szynke szwarcwaldzka...
Poprzedni wątek Następny wątek Wyżej Wątek ogólne / Kawiarenka / Kuchnia (Strona 171) (1560459 - wyświetleń)
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 171 Poprzednia strona Następna strona  

Powered by mwForum 2.16.0 © 1999-2008 Markus Wichitill